Lattmann Tamás: A kormány a főváros nélkül is meg tudja rendezni az atlétikai vb-t

2021. augusztus 30. 15:16

A nemzetközi jogász elmondta: a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a kormánnyal állapodott meg a rendezésről.

2021. augusztus 30. 15:16
null

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely a Fudan Egyetem miatt vétózná a 2023-as hazai rendezésű világversenyt, az atlétikai vb-t. Ezzel kapcsolatban Lattmann Tamás az ATV híradójának azt mondta: „Mindenképpen el kell választani egymástól a politikai és a jogi valóságot”.

A jogász emlékeztetett: a rendezvényről a magyar kormány, a Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség között született szerződés, ebbe a főváros lényegében nem tud beleszólni. Ugyanakkor született egy politikai megállapodás is a főváros vezetése és a kormány között, ezt Budapest fel tudja mondani, de nincs olyan jogi eszköz a kezében, amivel közvetlenül meg tudja akadályozni a rendezést. 

Lattmann szerint „lehetséges politikai hatása lenne ennek a lépésnek, hogy maga a nemzetközi szövetség, azt mondva és megállapítva, hogy nincs meg a támogatás a szervező város részéről, újragondolja az atlétikai vb-t,

de a szerződést akkor is az állammal, a kormánnyal kötötte”

– fogalmazott. 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2021. augusztus 30. 17:52
Nem kellene visszaélni az önkormányzatisággal és ezt jogilag is rögzíteni kell.
Fila2020
2021. augusztus 30. 16:51
Ha Budapestnek nem kell, akkor más városban kell megrendezni a világbajnokságot, és felépíteni az ahhoz szükséges infrastruktúrát. Kecskemét, Székesfehérvár, Győr. Addig Karácsony szabadon biciklizhet Budapesten.
nempolitizálok
2021. augusztus 30. 16:21
Gergőt Gyurcsány jól megszívatta. Szerintem már kezdi sejteni, miért csináltak belőle főpolgármestert.
pandalala
2021. augusztus 30. 16:18
hehe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!