Utolsó pillanatban gáncsolná el a 2023-as budapesti atlétika világbajnokságot Karácsony

2021. augusztus 26. 08:42

A kampányban stadionstopot hirdető, majd főpolgármesterként stadionban pózoló politikus a Fudan Egyetem miatt vétózná a 2023-as hazai rendezésű világversenyt.

2021. augusztus 26. 08:42
null

„Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is”írta közösségi oldalán megosztott videójához Karácsony Gergely csütörtökön. Mint videójában a főpolgármester bejelentette, a fővárosi közgyűlésnek azt javasolja majd, hogy „a főváros vonja vissza a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.”

Nem a kormány dönt a Fudan Egyetemről, hanem a budapestiek

Habár a főpolgármester csütörtöki videójában hangsúlyozta, hogy a kormány Fudan Egyetemmel kapcsolatos tervei miatt vonná meg támogatását az atlétikai VB-től, a kormány bejelentette, hogy nem a kormány, hanem a budapestiek döntenek majd a Fudan Egyetemről, hiszen mint a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely elmondta,

a Fudan Egyetem ügyében népszavazás lesz.

„Stadion helyett kórház”, majd szelfi a stadionból

„Volt itt már szó stadionstopról is Karácsony úr, aztán másfél évre rá a teltházas stadionban fotózkodott (és épültek a stadionok)” – emlékeztetett a főpolgármester bejegyzése alatti kommentben Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője. Hozzátette:

Lesz majd ilyen kép a 2023-as atlétikai vb-n is? Vagy ez most nem csak kampányfogás?”

Emlékezetes, Karácsony Gergely és Fekete-Győr András 2019. szeptemberében még stadionstoppot hirdetett közösségi oldalán.

Röviden megjegyzem

Az atlétikai vb a negyedik legnagyobb sportesemény az olimpia, a labdarúgó-világbajnokság és Európa-bajnokság után. Versenyeit több mint 1,2 milliárd tv-néző fogja követni, ami óriási reklám lenne Budapestnek.

Maga a világbajnokság 500 ezer vendégéjszakát jelent a szállásadóknak, nyolcezer hivatalos vendég érkezik, és több tízezer szurkoló, de már a versenyt megelőző időszakban is sokan látogatnak majd a leendő vb miatt Budapestre, nem beszélve arról, hogy a világbajnokságra épített atlétikai stadion és környékének komplex fejlesztése már elkezdődött.

A fejlesztés ráadásul nem csupán a stadiont érinti, hiszen a csarnok megépítésével együtt megindul a környező zöldfelületek növelése, és kezdetét veszi a Csepeli Nagyerdő Program is.

Maga a világbajnokság 500 ezer vendégéjszakát jelent a szállásadóknak, nyolcezer hivatalos vendég érkezik, és több tízezer szurkoló, de már a versenyt megelőző időszakban is sokan látogatnak majd a leendő vb miatt Budapestre, nem beszélve arról, hogy a világbajnokságra épített atlétikai stadion és környékének komplex fejlesztése már elkezdődött. A fejlesztés ráadásul nem csupán a stadiont érinti, hiszen a csarnok megépítésével együtt megindul a környező zöldfelületek növelése, és kezdetét veszi a Csepeli Nagyerdő Program is.

A képen az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion látható, amelyről Szabó Tímea Facebook-oldalán csütörtök délelőtt azt írta: „Nem lesz atlétikai stadion! (...) Karácsony Gergely kezdeményezte a stadion építésének leállítását! Mi szóltunk előre.”

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Nyitókép: Facebook 

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik