Karácsony: Azt csiripelik a verebek, hogy a kormány elállt a Fudan-beruházástól

2021. augusztus 27. 20:07

Karácsony Gergely szerint sikeres volt akciója, melyben belebegtette, hogy megvétózza az atlétikai VB-t, mert a „verebek szerint” a kormány elállt korábbi szándékától.

2021. augusztus 27. 20:07
null

Karácsony Gergely csütörtök reggel Facebook-videóban jelentette be, hogy szerinte a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért „itt az ideje, hogy ez a gaztett ne maradjon válasz nélkül”. Bejelentette, hogy szeptember elsején a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

Karácsony Gergely pénteken este is megerősítette, hogy a főváros ragaszkodik a Diákváros projekthezt, lévén az a tízezer ember, aki nem a diákvárosban lakna, az kénytelen lenne albérletbe menni, ezzel felverve az árakat. Karácsony úgy véli, hogy az akció sikeres volt, hiszen úgy tűnik a kormány eláll tervétől. 

A dugókról is szót ejtett: Karácsony Gergely úgy véli, hogy az emberek nem használják a közösségi közlekedést, hanem a autóikat használják, és ezen változtatni kell. A főpolgármester úgy gondolja, örökölt projekteket visznek tovább, és a maga részéről a türelmet érzékeli, és azt, hogy „a kormány a türelmetlenség lángját szítja mesterségesen”. Amikor Rónai Egon rámutatott, hogy a vádak nem csupán a kormány, hanem a DK részéről is megfogalmazódnak, Karácsony Gergely saját programjáról kezdett beszélni.

– mondták kormányzati források az atv.hu-nak. A szerintük hirtelen vétót Karácsony Gergely „kapálózásának” tekintik a miniszterelnök-jelölti versengésben. A Karácsony Gergely által emlegetett madarak csiripeléséről sem tudnak, mert, mint az ATV-nek elmondták, „a Fudan ügye zajlik a törvény szerint”.

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik