Információs hadviselésre kell készülnünk a választás előtt

2021. augusztus 09. 16:29

Hogy milyen jövőnk lesz, az tavasszal dől el. Interjú.

2021. augusztus 09. 16:29
Simicskó István

„Hogyan látja mi lesz a 2022-es országgyűlési választások igazi tétje?
Minden választásnak nagy tétje van, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy a rendszerváltás kezdete óta nem volt olyan nagy jelentősége választásnak, mint az előttünk állónak. 2010-ben államcsődközeli helyzetben vettük át a kormányzást a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányoktól, de mára Magyarország minden téren sikeres.

A tizenegy-tizenkét év kormányzás küzdelmeit, eredményeit, sikereit senki sem vitathatja. Az emberek megtapasztalhatták, hogy a rosszemlékű baloldali kurzusokkal ellentétben, akik maguk is számos bajt okoztak. A Fidesz–KDNP-kormány képes volt arra, hogy az országot és az itt élő embereket válsághelyzetekben és veszélyekkel teli időszakokban megóvja, és támogassa. Nemcsak az elmúlt másfél év pandémiás időszakára gondolok, hanem említhetném a devizahitelesek megsegítését, a dunai árvizet, a vörösiszap-katasztrófát vagy akár a migrációs válsághelyzet kezelését is

A választás legnagyobb tétje, hogy Magyarországnak egy hatékony, sikeres és cselekvőképes kormánya lesz-e továbbra is, vagy az ország jövőjét alapvetően befolyásoló sorskérdések – mint amilyen a migráció vagy a nemzeti szuverenitásunk védelme – megoldása egy számtalan pártérdek mentén megosztott, erőtlen, és éppen teljesen tehetetlen csoportosulás kezébe kerül-e.

A baloldal hogyan készül a választásra?
Ők is látják a voksolás kiemelt tétjét, bár az, hogy a korábban hangoztatott elveiket teljesen hátrahagyva borultak össze egymással és Gyurcsány Ferenccel, azt mutatja, hogy őket nem a nemzeti sorskérdések motiválják, hanem sokkal inkább saját érdekeik. Három vereség után görcsösen próbálnak visszakerülni a hatalomba, ehhez pedig minden eszközt be fognak vetni. Az együttműködésük nem egy értékrend mentén jött létre, mint a miénk, hanem egyfajta érdekszövetség, melynek egyedüli célja csupán a hatalom megszerzése.

A választás, mindig a jövő eldöntéséről szól.
Így van, hogy milyen jövőnk lesz, az tavasszal dől el. Mi Magyarországot egy erős államként képzeljük el, amely együttműködik a világ szereplőivel, regionálisan erősíti a visegrádi együttműködést, és továbbra is a hagyományos értékrendnek a képviselete mentén politizál. Hisszük, hogy ez az értékrend egy fogódzó a gyorsan változó világban.

Biztosak vagyunk abban is, hogy a jövőt a családokban és nem pedig más, a baloldal megbukott és kiüresedett klasszikus értékrendjének helyettesítésére kreált önző és romboló ideológiákban kell keresni. Ezért a családtámogatás megerősítése a KDNP számára is egy kiemelten fontos ügy. Hogy mindez folytatódhat-e vagy sem, az a választók akaratán fog múlni.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. augusztus 09. 21:26
Ez a puhapöcsű fasz.:-))))
Performan
2021. augusztus 09. 19:54
"Mi Magyarországot egy erős államként képzeljük el, amely együttműködik a világ szereplőivel" Ez egy nagyon fontos mondat, mert rávilágít a két nézetrendszer közötti legalapvetőbb különbségekre: A jobboldal EGYÜTTMŰKÖDÉST akar a nemzetek és országok között, a bal KONFRONTÁCIÓT. A jobb FAIR GAZDASÁGI KAPCSOLATOKra törekszik, a bal gazdasági ALÁVETETTSÉGre. A jobb a KÖLCSÖNÖS TISZTELET politikáját követi, a bal az eltévelygők MEGALÁZÁSÁNAK és KIREKESZTÉSÉNEK politikáját. Az itt felsoroltak a polgári eszmék alappillérei, és mint látható, szöges ellentétben állnak bal- és liberális oldal által követett elvekkel! De nehogy azt gondolja bárki, hogy csak Magyarország esetében van így. Az USA az elmúlt 30 évét az ellenségeskedés jegyében töltötte: Afganisztán, Irak, arab-tavasz, hogy csak a legutóbbiakat említsem. De a szélsőbalra sodródott Németország sem rest kivenni a részét, ha az oroszok szankcionálásáról, vagy Kína szapulásáról van szó. És még meg sem említettem a tetőfokán égetett magyar- és lengyelellenességet. Ezek mind a konfrontáció elemei, ami alapjában különbözteti a polgári oldaltól a liberálisnak nevezett bandát. S ha végiggondolod, pontosan ugyanez a helyzet a kölcsönös tisztelet és a felek egyenrangú partnerként való elfogadását tekintve is (gondolj az EP-re!). A fent felsoroltak tényleg a legkarakterisztikusabb különbségek! Magyarország lakói pontosan tudják, hisz nap nem telik el, hogy a baloldal által uralt diktatúrák ne nyomnák az orrunkba alsóbbrendűségünket és ne szólítanák fel a magyarokat szó szerint az engedelmességre. Szóval nagyon is lényeges szemléletbeli különbségek ezek jobb- és baloldal, illetve a polgári társadalom és a kommunista diktatúra legújabb reinkarnációi között! A választás pedig erről szól. Megint. (1) Polgári demokráciát akarsz, vagy (2) kommunista diktatúrát.
nemecsekerno_007
2021. augusztus 09. 17:20
Nagyon le akarják váltani külföldről Orbánt. Ez látszik :))))) Tömik is szegény ballib szavazókat üveggyöngyökkel :)))))
zolizolizoltan
2021. augusztus 09. 17:00
Korrekt az írás, csak egy helyen csúsztat: az ellenzéki összefogást Orbán találta ki abból a célból, hogy gyurcsányozhasson minden Fideszen kívüli magyar embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!