Imádják a fővárosiak az újjászülető Városligetet

2021. augusztus 14. 12:31

A modern technológiával megépített játszóterek és sportpályák egyensúlyban vannak a bővülő zöldfelülettel.

2021. augusztus 14. 12:31
null

Sokan megpróbálták megakadályozni a Városliget megújulását – írja a Metropol. Most már látható, írják, hogy az aggodalom alaptalan volt: a megszépült Városliget a szünidőben megtelt élettel, gyerekek és felnőttek egyaránt imádják az új parkokat, játszótereket, sportpályákat, létesítményeket – tapasztalta a lap tudósítója a helyszínen.

Hozátették: mindenhol zöldellő fák, virágzó rózsa, szépen gondozott füves területek fogadják azt, aki a Városligetbe látogat. Mindenki megtalálja a maga számítását, az is, aki csak sétálni szeretne egyet és csöndre vágyik, az is, aki sportolni szeretne, családok és kutyások egyaránt jól érzik magukat, írják.

Csupa pozitív tapasztalat

Zoltán épp egy fa árnyékában üldögélt, nézve a játszótéren ugrándozó lányát, írja a lap. „Tetszik” – foglalta össze a Metropolnak egy szóban, mi a véleménye a megújult Városligetről. ”A lányunk a mászókákat élvezi nagyon. Szép a park is, tetszenek a nagy platánfák. Idén másodszor vagyunk itt, Pécsről jöttünk. A nagy terek és az ötletes kialakítások lehetővé teszik, hogy a gyerekek zsibongása ne zavarja a pihenni vágyókat. A felújított Városliget minden részén találni valami újat izgalmasat. A környezet tiszta, rendezett, a játékok modernek. Adél a kis Lunával jött a játszótérre.”

„Mi most vagyunk itt első alkalommal a kicsi lánnyal és nagyon elégedettek vagyunk – mondta egy anyuka. – Szuper, hogy van vizes rész is, ahol egy kicsit lehűthetik magukat a gyerekek. Érdemes mindenkinek megnéznie a megszépült Városligetet. Vannak, akik kamaszokkal érkeznek, és vannak, akik egészen kicsi babával, minden korosztály jól érzi itt magát. Mi Újpestről jöttünk, utaztunk, de megérte, de

Ez sokat elárul. A futópálya is nagyon szépen rendben van tartva. Biztosan visszajárunk majd ide.”

Hangsúlyozták: a bicikliseknek és rollereseknek kialakított rész is zsúfolásig megtelt, kicsik és nagyok jól megférnek egymással. „Annyira élvezik a fiúk! – mondta Márti a pálya szélén. – A mélygarázsban parkoltunk, jók a kaják, tiszták a mosdók, egy egész napot el lehet itt tölteni kellemesen. Kulturált a hely és az emberek is átveszik ezt. Sok ilyen kellene még Budapesten! A biciklis pálya a kedvencünk. A játszótér is nagyon jó, de ott mindig sokan vannak. Régfebben ez az egész egy nagy puszta volt, szinte használhatatlan, tele kutyaürülékkel. Most már az ember szívesen kijön a családdal. A párommal kettesben is randiztunk itt, nagyon szeretjük.”

Kép forrása: Metropol-videó

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 15. 03:25
mellesleg: Így néznek ki a méhlegelők a világban: Hollandiában a buszmegállók is virágoznak A méhlegelők a világ számos pontján gazdagítják a nagyvárosok ökoszisztémáját. https://femina.hu/utazas/mehlegelok-vilagban/
sittes
2021. augusztus 15. 00:18
Nekem nem tetszik az új liget. Konzervatív vagyok, de éppen emiatt nem a betonfelületeket, hanem az igényes, természetes zöldfelületeket kellett volna növelni.
Ronee
2021. augusztus 14. 18:43
A raszta hajú, fiúk lányok" pokróccal ott vannak le tesztelni? Vagy már kinőtték a hóbortos tiltakozást?
annamanna
2021. augusztus 14. 16:58
Tény, hogy az emberek a természetben érzik a legjobban magukat. Ezt mindenféle felmérés igazolja. Ez a játszótér valóban elég mesterséges környezet, szemlátomást tele van betonnal, nekem vegyesek róla a benyomásaim, ennél jobbat is el tudnék képzelni (afféle "erdei iskola" szerű képződményeket). Persze lehetséges, hogy az több felnőtt felügyeletet és egyszerre kevesebb gyereket igényelne, viszont nem kéne egy Központi Nagy Játszótérre zsúfolni Kispesttől Pécsig bárkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!