Hamarosan megkezdődik a Gellért-hegyi sikló építése

2021. augusztus 16. 15:31

Az új állomás megépítésével óránként akár 1000 fő is feljuthat majd a Tabánból a Gellért-hegyre.

2021. augusztus 16. 15:31
null

A Gellérthegyi SIKLÓ Kft. az I. kerületi városvezetés észrevételei alapján aktualizálta a Gellért-hegyi sikló terveit, és hamarosan megkezdődhet a kivitelezés is – írja a We Love Budapest.

A tervek szerint a sikló bejárata a Rác fürdő mellől nyílik majd, és egészen az Orom utcáig, egy 100 méteres szakaszon a föld alatt közlekedne, majd ezután egy 4,5 méter magasban megépülő pályán haladna a Citadella sétánynál megépülő fogadóállomásig. Az új állomás megépítésével óránként akár 1000 fő is feljuthat majd a Tabánból a Gellért-hegyre, ahol nemcsak egy állomás, de egy kávézó is várni fogja őket. 

Nyitókép: Gellérthegyi Sikló Kft. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. augusztus 17. 17:18
fa/térkő arány lehetne kicsit jobb mint a szokásos? a vmarty téren mindig a sírás kerülget. meg a hőguta.
bunko_jobbos
2021. augusztus 16. 21:20
Nem tudom, hogy ennek mi értelme van. A Rác fürdőhöz hogy a francba jutnak el a turisták????? Átszállnak majd valamiről? Baromság, biztos valami fővárosi tájképvédelmi barom találta ki. Valami menő helyről kellett volna felvinni, mondjuk Pestről. Az brutál lenne. A tursitáknak biztos bejön majd, hogy a föld alatt tekinthetik meg a város szépségeit.
lendvaiildiko
2021. augusztus 16. 19:04
Remélem az első kerületi polgárok nem kapnak siklókedvezményt, ahogy a Szent-István terem látogatásánál. Megválasztották V Naszályt, aki ott tett be a Vár-projektnek, ahol tudott. Remélem, Feri-Geri és V Naszály nem fúrja meg ezt az építkezést sem!
amaurote
2021. augusztus 16. 17:18
magyaroknak ingyenes lesz, hiszen az ő adójukból készült. tehát csak a külföldi turistáknak kell fizetniük! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!