Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt (galéria)

2021. augusztus 20. 08:29

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket, majd a Parlament előtti Duna-szakaszon légiparádét tart a Magyar Honvédség.

2021. augusztus 20. 08:29
null

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, péntek reggel Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.    

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A ceremónián Áder János mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket, majd a Parlament előtti Duna-szakaszon légiparádét tart a Magyar Honvédség.    

Országszerte számos településen és a határokon túl is tartanak programokat az állami ünnepen. A kormány idén minden idők legnagyobb szabású, több napon át tartó Szent István-napi fesztiválját szervezte meg. A központi programok között lesz parlamenti nyílt nap, Magyar Ízek Utcája, délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet. Hagyományteremtő céllal felvonulást rendeznek az Andrássy úton.    

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ünnepi programokat este „Európa legnagyobb tűzijátékával” zárják a fővárosban. A hétvégén további programokkal, koncertekkel várják az ünneplőket. Augusztus 20. hivatalos állami ünnep az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.

(MTI)

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2021. augusztus 20. 15:03
A tisztavatás időpontjában az atv Somos főintendáns vezetésével fórumot tartott: "milyen sokba került az augusztus 20-ai állami ünnep." Az évi tizenvalahány? zsidó ünnep, fesztivál, megemlékezés,stb. költsége még egyszer sem került szóba az állami televízióban, azok időpontjában főként nem.
Gullwing
2021. augusztus 20. 14:08
Sok csajszi volt az avatottak között. Népszerű a szolgálat.
pollip
2021. augusztus 20. 13:06
Ez nem hír a liberalfasisztáknak. Hír az lenne, ha a szivarvanyos zászlót húzták volna fel.
states
2021. augusztus 20. 11:50
Ez a legnagyobb ünnepe a magyarságnak, és a legnagyobb szenvedés a libernyáknáci ellenzéknek. Miközben elüldözték Szent Istvánt a Szent István térről, van pofájuk úgy csinálni, mintha ez nekik is ünnep lenne, mert hát jönnek ugyebár választások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!