Elemző: Karácsony népszerűsége csökkent, ezért az atlétikai vb megfúrásával próbálkozik

2021. augusztus 26. 13:21

Deák Dániel szerint a főpolgármester az utóbbi időben „egyáltalán nem tudott erőt felmutatni, ráadásul komoly hazugságspirálba került”.

2021. augusztus 26. 13:21
null

Karácsony Gergely a 2023-as atlétikai világbajnokságot ismét politikai céljaira használja fel a a 2023-as atlétikai világbajnokságot, ugyanis azt fogja javasolni a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Budapest vonja vissza a sportesemény megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Karácsony reakciója előremenekülés lehet, mivel a jövő heti iskolakezdés miatt gigadugók várhatók a fővárosban – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki cikkében.

„Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is” – írta közösségi oldalán megosztott videójához Karácsony Gergely csütörtökön. A főpolgármester bejelentette: a fővárosi közgyűlésnek

azt javasolja majd, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

Karácsony indoklása szerint a kormány megszegte az ígéretét a Fudan Egyetemmel kapcsolatban. Mindez azért is érdekes, mert jelenleg semmi nem történik a Fudan-projekttel, sőt

a kormány népszavazást fog kiírni arról, hogy megépüljön-e a világ egyik legrangosabb oktatási intézménye.

Elterelő hadművelet a várható közlekedési káoszról

Valószínűsíthető, hogy a jövő heti iskolakezdés hatalmas dugókat és közlekedési káoszt fog okozni, ezért Karácsony mai bejelentése előremenekülésként is értelmezhető – írja a lap.

Deák Dániel is ugyanezen az állásponton van, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Nemzetnek elmondta: a budapesti állapotok jelentősen romlottak az elmúlt időszakban, szeptembertől pedig még az eddigieknél is nagyobb dugók várhatók. A főpolgármester vélhetően erről igyekszik elterelni a figyelmet ezzel a bejelentéssel.

„Karácsony Gergelynek az elmúlt hetekben jelentősen bezuhant a népszerűsége, még a korábbi szavazói is elfordultak tőle. Ez az egyre kaotikusabb budapesti állapotok mellett annak is a következménye, hogy nagyon gyengére sikeredett a kampánya, egyáltalán nem tudott erőt felmutatni, ráadásul komoly hazugságspirálba került. A mai bejelentésével ezt próbálja ellensúlyozni a főpolgármester, aki erőt kíván mutatni. Emiatt is mondhatta a ma reggeli videójában többször: »Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk.« Kérdés, hogy ha közel két év után kezd el cselekedni főpolgármesterként, akkor eddig mit csinált?” – tette fel a kérdést az elemző.

Presztízsveszteség Magyarországnak és Budapestnek

Szabados Gábor sportközgazdász szerint a világverseny lemondása infrastrukturális- és presztízsveszteséget jelentene. A szakértő korábban a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott:

egy ilyen esemény legfőbb hozadéka az országimázshatás, mivel Budapest és Magyarország megmutatja magát a világnak.

Egyrészt ettől a lehetőségtől elesnénk, másrészt pedig hatalmas veszteség lenne visszalépni egy ilyen szintű világeseménytől úgy, hogy nemzetközi megállapodások vannak róla.

„Nagyon ritka, hogy egy ilyen szintű sporteseménytől bármely ország visszalépne. A magyar sportnak nagyon erős hitele van a világban, rengeteg sikeres sporteseményt bonyolítottunk már le, tulajdonképpen az atlétikai világbajnokság rendezésének a joga is ennek tudható be”  – emlékeztetett Szabados, hozzátéve: nem kizárt, hogy Magyarországnak kötbért vagy kártérítést kellene fizetnie az elmaradt teljesítés miatt.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. augusztus 26. 21:23
Ez az embernek nevezett " valami " ez egy szörnyeteg csak azt nézi hogy belegázoljon az emberek lelkébe.
Faterohm
2021. augusztus 26. 20:26
Ámen, családommal úgy teszünk.
VeJoLa
2021. augusztus 26. 19:52
suta-kamasz-geri környezetbarát! Ugyanazokat a vaktöltényeit sütögeti el újra. Ne csodálkozzon, ha besül velük.
scandal says Jack
2021. augusztus 26. 17:18
A mindenre alkalmatlan srác próbál most bosszút állni az atlétikai stadionnal, de ezzel újat húzott Orbán Viktorral, nem lennék a helyében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!