Gyurcsány-ellenes kirohanások is állhatnak Bíró László visszalépése mögött

2021. augusztus 16. 07:30

Szerkesztőségünk birtokába jutottak a jobbikos politikus korábbi Gyurcsány-ellenes posztjai.

2021. augusztus 16. 07:30
null
Görög Álmos

Amint arról vasárnap délután beszámoltunk, visszalép az előválasztás első fordulója előtt a jobbikos Bíró László, aki ezzel megnyitotta az utat az MSZP-s Jézsó Gábornak ahhoz, hogy Koncz Zsófia kihívója legyen a Tiszaújvárost és Szerencset magában foglaló, Borsod 6-os számú választókerületben.

A szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót”

Bár a „judapestező” és „tetűcsúzdázó” jobbikos politikus a tavaly októberi időközin – ahol a kétharmad volt a tét – vereséget szenvedett a kormánypárti jelölttől, így is begyűjtött 46,27 százaléknyi szavazatot. Ez arra utalt, hogy a baloldali szavazók is hajlandóak voltak rá adni voksukat. Így

nem volt meglepő, hogy az előválasztáson is Bírót indította a Jobbik.

Bírónak Lászlónak tehát eredetileg az MSZP-s Jézsó Gábort kellett volna legyőznie, hogy 2022 áprilisában megmérkőzhessen Koncz Zsófiával, és ez egyáltalán nem tűnt nehéz feladatnak: mint a Bíró vs. Jézsó párharcot bemutató cikkünkben írtuk, „a szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót, hiszen ő a választókerület nagyobb részében, Hegyalján egyértelműen hatalmas fölényben van, az MSZP-s politikus csak Tiszaújvárosban és a környékén számíthat jelentősebb számú szavazatra. Jézsó tehát egyértelműen a balek szerepét játssza el ebben a tragikomédiában – fogalmazott az informátorunk”.

Mégis úgy tűnik: Jézsó maradt a gáton

Ám mindez már csak feltételezés marad, hiszen

Bíró László mai visszalépésével  szinte egyértelművé vált, hogy Jézsó Gábor fog megküzdeni a mandátumért jövő áprilisban a kormánypárti jelölttel.

De miért lépett vissza Bíró?

A nemzet érdeke azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére” – indokolta a döntést a jobbikos jelölt, azonban a visszalépés ettől továbbra is meglepő marad, hiszen így

mégsem az előválasztók döntenek a jelöltről.

Azt nem tudni, mi állhat a háttérben, de az tény, hogy Bírónak számos Gyurcsány-ellenes véleménye volt, amit a szerkesztőségünk a visszalépés után megszerzett, és amiket most közzé is teszünk.

Bíró László korábbi megnyilvánulásai Gyurcsány Ferencről:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Itt például a Simon-ügy kapcsán nyilvánult meg:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Itt pedig a „Gyurcsány uniós megbízása elleni” petíciót posztolja:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Ehhez szerintünk nem is kell kommentár:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Itt pedig egyesíti az antiszemitizmust és a Gyurcsány-ellenességet:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

***

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Nyitóképek forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shaman 1.1
2021. augusztus 17. 19:10
És még milyen messze van a választás. Qvára bele fognak fáradni a bolsik a folyamatos kampányukba,lassan már semmi újat nem tudnak előhúzni. Az emberek meg megunják ,hogy nap nap után ugyanazzal etetik őket és még mennyi belharc lesz a jó helyekért.
geyza1947
2021. augusztus 16. 10:20
Addig-addig szarakszik az ellenzék mignem esélyük sem lesz nyerni !
Pomozi Sándor
2021. augusztus 16. 10:07
Visszalépett a disznófejű Nagyúr?
kaffogó hebrencs
2021. augusztus 16. 09:57
Aki szidja a főnököt, repül. A mosléknak pedig Feri a főnöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!