Adevarul: Helytelen volt a Krím annektálását Erdély elveszítéséhez hasonlítani

2021. augusztus 26. 10:09

A román lap a bukaresti külügyminisztérium véleményét ismertette, amely azonban nem kívánja túlreagálni Áder János magyar köztársasági elnök beszédét.

2021. augusztus 26. 10:09
null

Románia külügyminisztériuma „nagyon nem helyénvalónak” tartja a magyar köztársasági elnök kijevi beszédét, amelyben párhuzamot vont Trianon traumája és a Krím annektálása között, erről ír az Adevarul. Ismertették, hogy a tárca szerint Bukarest a kétoldalú diplomáciai csatornát választotta a tiltakozás közlésére, mivel a beszéd egy Ukrajna által szervezett rendezvényen hangzott el, és nem lett volna helyénvaló, ha a román fél már akkor reagál, hiszen Kijev is válasz nélkül hagyta a csúcsértekezleten elhangzottakat.

Ugyanakkor Románia nem kívánta túlreagálni a provokatív üzenetet, hogy ne fokozzák a magyar fél részéről elvárt hatást – jegyzik meg.

(Fotó: Áder János köztársasági elnök /b2/, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök /b3/, Denisz Smihal ukrán miniszterelnök /j/ és Dmitro Razumkov, az ukrán parlamenti elnök /b/ a Krími Platform elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó csúcsértekezleten Kijevben, a Parkovij konferencia központban 2021. augusztus 23-án. MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2021. augusztus 27. 06:41
A Krim mindig orosz volt és pár éve egy legális népszavazás eredményeképpen KERÜLT VISSZA Oroszországhoz! 1954-ben egy kopasz idióta barom döntését állította helyre a nép. Ennyi a történet, az "ukrán" senkiházik olvassanak utána!
Magyarok Pásztora
2021. augusztus 26. 12:32
Nagyon helyes volt, még a '19-es nagy oláh rablást is meg kellett volna említse amiért kártérítést fogunk kérni előbb-utóbb.
Agricola
2021. augusztus 26. 11:40
„Magyarországtól az első világháború után addigi területének és lakosságának kétharmadát szakították el. Az ekkor kisebbségi sorsra jutott magyarság évszázados sérelme, hogy a lakóhelyét megszerző államok elvették tőle ősi iskoláit, és mindent megtettek, hogy elsorvasszák az anyanyelvén történő oktatást” – fogalmazott Áder János a távirati iroda tudósítása szerint.
scandal says Jack
2021. augusztus 26. 11:39
Az ilyen fokozott érzékenység is mutatja a rossz lelkiismeretet román oldalon. Amúgy pedig - lopott holmi visszajár...minden jogrend szerint...ki és mit nem ért ezen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!