Von der Leyen: Kötelezettségszegési eljárás várható a pedofiltörvény miatt

2021. július 01. 22:15

Az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy a kisebbségek védelmének sérelme miatt hivatalos felszólító levél elküldését tervezik Magyarországnak, ez pedig a kötelezettségszegési eljárás első állomása.

2021. július 01. 22:15
null

Július 1-jétől Szlovénia veszi át az EU soros elnökségét Portugáliától, az ennak kapcsán tartott sajtótájékoztatón vonatkoztak kérdések a magyar pedofiltörvény melegeket érintő passzusairól. Ursula von der Leyen és Janez Jansa közös sajtótájékoztatóján az első kérdés rögtön arra vonatkozott, hogy a magyar törvénnyel kapcsolatban „mi hangzott el az Európai Tanács múlt heti ülésén és miért vette védelmébe a magyar miniszterelnököt Janez Jansa”

Jansa szerint „ha egy tagállam az uniós joggal ellentétes törvényt fogad el, akkor alkalmazni kell a megfelelő eljárásokat és majd a bíróság dönt.”

Ursula von der Leyen kiemelte: „a szülők jogát a gyermekeik nevelésében egyáltalán senki sem vitatja. A vita arról szól, hogy a magyar jogszabály hátrányosan különböztet meg egy kisebbséget, ezt pedig tiltja az uniós alapszerződés.”

Ursula von der Leyen a kisebbségek védelmének sérelme miatt hivatalos felszólító levél elküldését tervezi Magyarországnak, ez pedig a kötelezettségszegési eljárás első állomása.

Az utóbbihoz szükséges lesz az Európai Bizottság döntése, a testület pedig legközelebb jövő héten ül össze.

Szóba került az Orbán Viktor által jegyzett és az európai lapokban megjelentetett cilkk, melynek tartalmával Von der Leyen ugyan nem ért egyet, de mint mondotta, „ez a demokrácia lényege.”

„Ezért van szabad sajtó és véleményszabadság, hogy intenzív vitákat folytathassunk a különböző véleményekről a hogyan tovább?-ról” –  mondta a hirdetés kapcsán von der Leyen.

Fotó: MTI/EPA/Tomi Lombar

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lugyu
2021. július 05. 16:53
Ki nem sz@rja le, hogy mit irogat!
ördögűző
2021. július 02. 17:18
Mi szükség van erre a brüsszeli vízfejre , mi szükség van erre brüsszeli központi bizottságra, mi szükség van erre parlamentre , mi szükség van erre tanácsra, mi szükség van erre eu-s stbre, mi szükség van erre ezerfejű shoros gépezetre ? Mit tettek ezek ami az született eu-s állampolgárok többségének jobbá tette az életét? Tettek olyat egyáltalán? Szerintem NEM!!!! Pedig az nekik KÖTELESSÉGÜK LETT VOLNA! Jobbá tenni a született eu-s állampolgárok életét. Ha valaki ellen itt kötelezettségszegési eljárást lesz indítva akkor azok ők lesznek! A kurva anyjukat !!!
enmar
2021. július 02. 17:11
Benes dekrétumok?
NorthernOutlaw
2021. július 02. 14:48
Kurva jó, a meleg kisebbséget azonnal meg kell védeni miközben a felvidéki magyarokat megbüntetik, ha a himnuszt el szeretnék énekelni, vagy ha csak magyarnak vallják magukat. Szlovákok vagy románok mikor fognak felszólítást kapni a kisebbségi jogok folyamatos megsértése miatt?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!