Varga Mihály szerint veszélyes ötlet a globális különadó (videó)

2021. július 13. 21:23

A magyar gazdaság teljesítményét már az Európai Bizottság is elismeri – nyilatkozta a Hír Tv-nek Brüsszelben a magyar pénzügyminiszter.

2021. július 13. 21:23
null

Rendkívül veszélyesnek tartja a globális különadót Varga Mihály, aki erről uniós gazdasági- és pénzügyminiszterek tnácsülését követően a Hír Tv munkatársának beszélt  Brüsszelben. Varga Mihály szerint a legfejlettebb országok részvételével szervezett G20 csúcstalálkozón tárgyalt globális minimumadó ötlete, amelyet egyes uniós pénzügyminiszterek is támogatnak, különösen a közép-kelet európai országok adórendszerére nézve lehet veszélyes. 

A pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy a magyar gazdaság pályára állt, és ezt már az Európai Bizottság (EB) is elismeri. Az EB ugyanis épp – a nemzetközi intézmények várakozásaival összhangban – 6,5 százalékra javította a 2021-ben mért magyar GDP-re vonatkozó előrejelzését. Szerinte az uniós átlagnál jobb gazdasági eredményünk lehetővé teszi a nyugdíjak korrigálását és a nyugdíjprémium kifizetését.

Varga Mihály elmondta azt is, hogy a gazdasági helyreállításra vonatkozó magyar terv kiértékelése folyamatban van, megválaszolták az Európai Bizottság által  feltett kérdéseket, ezért a labda most az unió térfelén pattog.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 14. 08:46
A helyi rekord magas ÁFA nem veszélyes?
monuskaroly
2021. július 14. 08:13
Kína meg sem tud szólalni, a röhögéstől.
Illieral
2021. július 14. 07:13
Én több közgazdász hallottam erről nyilatkozni. Az lenne a cél, hogy megzűnjön az a lehetőség, hogy kis országok alacsony adóval magukhoz csalják a multikat. Pl. Brüszelben is volt ilyen balhé, hogy nagy amerikai multik 2-3%_os kulcsal adóztak ott, míg máshol semmit. Magyarorszgnak ez ne nagyon jó, mert nálunk is sok olyan multi van, ami az alacsony adózás miatt jön. De ha világszinten nézzük ez nem lenne hülyeség.
Gregorius
2021. július 13. 23:01
Hát ha átviszik a nagyok, nekünk sem árt csatlakozni, sok a támogató. Azt hámoztam ki, hogy, legyen az adó 15%. Ha ezt a mértéket határozzuk meg. mi szedjük be az egészet az itteni tevékenység után. Ha csak 10%-t szedünk, akkor a maradék 5%-t az anyaország szedi be. Ez nem üzlet nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!