Szobrot kap a Göncz-házaspár

2021. július 18. 21:11

Pályázatot írt ki a II. kerületi Önkormányzat a Göncz-házaspár emlékét megörökítő szoborra.

2021. július 18. 21:11
null

A Göncz házaspár emlékét megörökítő köztéri szobor elkészítésére írt ki pályázatot a II. kerületi Önkormányzat. A szobor a Vérhalom térre kerül, ahol Göncz Árpád és Zsuzsa 2000-től halálukig éltek.

A terveket elbíráló bizottságba a következők kaptak felkérést: Török András elnök, művelődéstörténész, kulturális menedzser, a Fortepan archívum menedzsere és a Summa Artium Alapítvány kuratóriumi elnöke; Erős Apolka szobrászművész, a XIII. kerületi Göncz Árpád-szobor készítője; Göncz Benedek a Göncz Árpád Alapítvány társalapítója, Göncz Árpád gyermeke; Gulyás András műfordító, nyugalmazott diplomata, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke; Jovánovics György szobrászművész, az óbudai Göncz Árpád-szobor készítője; Kelen Anna művészettörténész, szociológus-politológus, a Virág Judit Galéria vezetője.

A nyílt, országos pályázat részleteiről a Göncz Árpád Alapítvány honlapján és az Önkormányzat közösségi felületein tájékozódhatnak.

(MTI-OS)

Nyitókép: Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége, Zsuzsa asszony részt vesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban tartott ünnepségen, ahol családja és barátai köszöntötték a kilencvenedik születésnapját ünneplő államfőt.
MTI/Cseke Csilla

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. július 19. 23:49
Remélem, előbb-utóbb minden budapesti kerületben és minden magyarországi településen is lesz Göncz Árpád-szobor..........
nyugalom
2021. július 19. 21:58
A metrómegallo atnevezese is botranyos, szegyen! Ledöntjük az arulok szobrat! Eleg! Őrsi et vagy berg kém a sajat kertjebe vigye es sajat zsebből fizessék!
matykox
2021. július 19. 17:58
Jó, majd viszünk patkányeledelt, nehogy má.
Aerion
2021. július 19. 16:40
göncárpi feleségének a nyakában hogy nem rohad el a kereszt? A gyomrom kifordul ezektől....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!