A Századvég szerint Karácsony már az egy gyermek után járó kedvezményeket is elvenné

2021. július 14. 08:54

A baloldal olyan adóemelési tervekkel állt elő, amely visszahozná a Gyurcsány-korszak sanyargató adópolitikáját.

2021. július 14. 08:54
null

Karácsony Gergely ellenzéki politikus legújabb ötlete alapján „gyakorlatilag” már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal, ha hatalomra kerülne – mondta Palóc André, a Századvég munkatársa szerdán az M1 aktuális csatornán.

„A Gyurcsány-korszakot” is többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte

A műsorban elhangzott, hogy a Századvég legfrissebb elemzése szerint „a Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc által fémjelzett baloldal” olyan adóemelési tervekkel állt elő, amelyek megakasztanák a polgári kormány elmúlt tizenegy évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját.

Palóc André felidézte: „a Gyurcsány-korszakot” is a többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte.

Az elmúlt tizenegy évben a baloldal folyamatosan kritizálta a kormány adócsökkentési és családtámogatási politikáját

és annak sikerességét is megkérdőjelezte – tette hozzá.

A baloldal adópolitikája „minden adózót kedvezőtlenül érintene”

A Századvég munkatársa közölte: míg a szja-befizetések összege 2010-ben 1600 milliárd forint volt, mostanra ez már több mint 2700 milliárd forint. Bár kevesebb adót kell befizetni, a foglalkoztatás bővülése miatt ezt többen teszik – jelezte.

Palóc André kijelentette: „a baloldal által szorgalmazott többkulcsos adó bevezetése veszélybe sodorná a többi között a gazdaság fehérítését célzó törekvéseket, és minden adózót kedvezőtlenül érintene, mivel ha az állam kevesebb pénzt hagyna az embereknél, csökkenne a fogyasztás, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne”.

(MTI)

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2021. július 14. 13:39
Mondta Palócz André... És Karácsony mit mondott? Ezt nevezik itt újságírásnak? Vagy a Századvég Karácsony magyar hangja?
olajfa1
2021. július 14. 12:30
Adóemelésre és kedvezmények megvonására az ál-liberálbolsi banda mindig is készséges volt! No és mindig volt rá okuk! hol a "világpiaci ár begyűrűzése holy az adókötelezettség, hol a "nemzetközi erők nyomása"stb stb...
yanoo
2021. július 14. 11:15
Egyébként ezeket kellene nyomatni 24 órában.Még ha nem igazak, akkor is. Át kell venni az ő stratégiájukat, mert jobb, mint a mienk.Hazudni, sulykolni, vádolni!
nempolitizálok
2021. július 14. 10:15
Karácsony nagyon szépen nyomja bele saját fejét a saját szarába. Persze Feri is besegít, mégis milyen már, hogy ez a szerencsétlen népszerűbb legyen mint az Apró unoka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!