Pintér: A magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést

2021. július 19. 19:18

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak – jelentette ki a belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt, hétfőn az MTI-hez is eljuttatott válaszában.

2021. július 19. 19:18
null

Pintér Sándor hozzátette: ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják. A belügyminiszter azt írta: a független képviselő konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.    

Szél Bernadett „Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?” címmel nyújtotta be írásbeli kérdését a belügyminiszternek. Erre válaszul Pintér Sándor kiemelte:

Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – szögezte le a belügyminiszter.

(MTI)

Soroshoz köthető szervezetek az állítólagos megfigyeléses ügy mögött
Az állítólagos megfigyelésről szóló cikket összefogó Forbidden Stories fenntartója a Global Investigative Journalism Network nevű szervezet, ami több a Direkt36-hoz hasonló portált  finanszíroz. Global Investigative Journalism Network nevű szervezet egyik fő szponzora a Soros Alapítvány, vagyis az Open Society. 
 
 
 
 

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belatoth
2021. július 20. 10:08
Na ez ragyás olajszökitö maffiózó is büfögött valamit. Kb annyira hiteles mint én amikor agysebészetet oktatok....
AROON
2021. július 20. 06:38
Talalgassatok, a nemzetbiztonsagrol. Halvány fogalmazok sincs, hogy hogyan működik. Láttátok amcsi filmet róla? Azt hiszitek igaz is? Ugyan már, annyit éreztek belőle, mint az edény a benne lévő étel ízérol. Ez az egész nem más mint balos támadás, a kormány ellen.
wrfri
2021. július 19. 20:37
Attól még, hogy jogszabálynak megfelelően járnak el, simán baj van. Magyar jogszabály kb annyi, hogy ha a miniszter rábólint akkor lehet. Ebbe takarózni édes kevés
vip era
2021. július 19. 19:52
A Soros bérenc moslékosok a nemzetbiztonsági szolgálatra ugrottak! Ettől aljasabb ellenzék nincs Európában.talán máshol sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!