Nézőpont: Gyurcsány és Karácsony közeli viszonyban vannak a magyarok többsége szerint

2021. július 14. 09:21

A megkérdezettek 59 százaléka úgy látja, hogy a korábbi miniszterelnök és a főpolgármester több mint érdekszövetségesek.

2021. július 14. 09:21
null

A Nézőpont Intézet készített a Magyar Nemzet részére egy közvélemény-kutatást Gyurcsányról és Karácsonyról. Ezen válaszadók szerint a két baloldali politikus nem csupán érdekszövetségben áll egymással – írta a lap szerdán.

Tehát „hiába próbálja a főpolgármester függetleníteni magát a volt miniszterelnöktől” – fogalmaztak a cikkben. Csupán a válaszadók 12 százaléka tartja rossznak a két politikus viszonyát, kifejezetten rossznak pedig mindössze 2 százaléka. Ezzel szemben 25 százalék szerint nagyon jó a kapcsolata a korábbi kormányfőnek és az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként elinduló főpolgármesternek.

„Ezek az eredmények vélhetően annak is köszönhetők, hogy Karácsony Gergelyről egyre többen tudják: Gyurcsány Ferenc egykori kormányát tanácsadóként segítette, (...) 2018-ban az MSZP és a DK közös jelöltjeinek volt a miniszterelnök-jelöltje, főpolgármesterként pedig Gyurcsány Ferenc embereit ültette fontos budapesti pozíciókba” – fogalmazott a Magyar Nemzet.

„Mivel Gyurcsány Ferenc népszerűtlen Magyarországon (a magyarok négyötöde nem akarja fontos pozícióban látni), a főpolgármester érdeke együttműködésük elrejtése, ellenfelei érdeke viszont az, hogy erre felhívják a választók figyelmét” – tette hozzá a lap. Érdekesnek nevezték, hogy a két politikus jó kapcsolatát a kormánypárti és a kormánykritikus választók egyaránt érzékelik (66, illetve 57 százalék), tehát a vélekedés nemcsak a jobboldali, hanem a baloldali nyilvánosságban is elterjedt.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatását július 5-7. között végezték ezer ember telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék – olvasható a Magyar Nemzetben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2021. július 14. 16:35
Na libsik, örüljetek. Már ha a ez a felmérés tényleg reprezentatív volt. Mert ha ez igaz: "...a két politikus jó kapcsolatát a kormánypárti és a kormánykritikus választók egyaránt érzékelik (66, illetve 57 százalék)", és ez adja ki az 59 százalékos átlagot, az jobbfelé nagyon rossz hír. Ugyanis az azt jelentené, hogy a moslék:fidesz szavazók aránya 7:2.
nempolitizálok
2021. július 14. 15:29
Te Geri. Én annyira örülök, hogy még a nejemnél is népszerűbb vagy. Apropó, hol is a nyelvvizsgapapirod, amit a múltkor említettél, hogy megvan?
választópolgár
2021. július 14. 13:50
én még ott tartok hogy az 1 %-os párbeszéd nevű asztaltársaság, egy körúton levő belvárosi romkocsmában, ott a félhomályos sarokban, hogyan tudott főpolgármesteri széket elfoglalni és miniszterelnökjelöltségig eljutni? https://streamable.com/vhjoze
kòn bandi
2021. július 14. 13:00
Huha , szerintem is ,de ezt majd a prid felvonúláson bizonyítják is ,országnak világnak. Ott lesznek mind a ketten !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!