Névtelenül adományozol? Ellenség vagy!

2021. július 05. 09:36

A szolidaritás kifejezése és megtapasztalása a szükséges minimum ebben a helyzetben.

2021. július 05. 09:36
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor

„Nem akarom azt mondani, hogy az ellenállásnak egyik lokális ügyben sincs értelme, mert igenis, van. A szolidaritás kifejezése és megtapasztalása a szükséges minimum ebben a helyzetben. Még politikai haszna is van annak, ha nincs mindenki magára hagyva a saját elszigetelt, helyi küzdelmében.

Csak azt mondom, hogy ez a tizenkét éve tartó, folyton vereségekkel, csúfos kudarcokkal, meghátrálásokkal, megalkuvásokkal, önfeladó kompromisszumokkal és alkalmi sikerekkel tarkított küzdelem egy szabad, demokratikus Magyarországért az igazi összkép, a valódi big picture, amire tekintettel kell lennünk, és amelynek a korábbinál sikeresebb folytatásáért kell dolgoznia elsősorban mindenkinek.

Ha nem akarjuk, hogy hamarosan újabb hasonló kormányrendeletek, törvények, alaptörvény-kiegészítések, újabb gyűlöletkampányok, megszűnő, elvett intézmények kövessék az eddigieket és szorítsák tovább ki a levegőt a szabadság torkából.

Ha azt kérdezi valaki, mégis, konkrétan, mi a teendő, mit javaslok, neki mást nem mondhatok, mint hogy erre az összképre kell elsősorban gondolnia mindenkinek, és azt kérdeznie, hogy van-e bármi, amit tenni tud, hogy ha nem is ezt az éppen most adódó helyi küzdelmet, de a nagyot, a másikat, a szabadságért folyót, amit tizenkét éve ránk kényszerítettek, és azóta is vívnak ellenünk, ne bukjuk el végleg. Én azt gyanítom, mindenki tud valamit tenni, bár nem mindenki egyformán, ugyanazt – hanem azt, ami a maga helyéből, szerepéből, felelőssége szerint adódik.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. július 06. 00:17
Rossz az interpretációd. Névtelenség mögé bújva adománynak álcázva pénzeled a társadalmat bomlasztó szervezeteket. Tehát ellenség vagy.
enmar
2021. július 05. 21:05
Névtelenül adományozol? Ellenség vagy! Így van!
nyugalom
2021. július 05. 13:13
Az atlathatósag bajnokai!
__Y__
2021. július 05. 12:50
Azért érdekes, hogy ezek a kommunizmust feltámasztani akaró mércések, akik állami kényszerrel akarnak "szolidaritást" ráerőltetni az emberekre, mert úgymond nem hisznek abban, hogy az emberek maguktól adományoznának(pláne névtelenül), pont ők kampányolnak az önkéntes adományozás mellett(örülök, amúgy, hogy kivételesen egyetértünk). Csak kissé paradox helyzet. Vagy akkor mégis csak létezik szerintük is az önkéntesség? (vagy csak akkor ha maguknak kunyerálnak és az ő zsebükbe megy?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!