Nem vizsgálják a biztonsági őrök felelősségét a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

2021. július 16. 08:45

Bár a Deák téren tavaly megkéselt egyik fiatal családjának ügyvédje szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök az őrző-védők, senki sem vizsgálja felelősségüket.

2021. július 16. 08:45
null

Hiába fordult a rendőrséghez és az ügyészséghez is a Deák téren megkéselt egyik fiatal családja, egyik szerv sem akarja megvizsgálni a támadás idején a közelben lévő biztonsági őrök felelősségét – írta meg az Origo. Pedig a család ügyvédje szerint minimum a segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök az őrző-védők.

 A lap úgy tudja, hogy az egyik áldozat családjának jogi képviselője fordult a rendőrséghez és az ügyészséghez is, hogy vizsgálják ki az őrző-védők felelősségét, de mindkét szervtől elutasító választ kapott. 

„Egyszerűen nem értem és felháborít a hatóságok hozzáállása az ügy ezen részéhez. Hogyan fordulhat elő, hogy még csak arra sem hajlandóak, hogy alaposan megvizsgálják az őrök szerepét. Pár méterre tőlük meghalt két fiatal és ők gyakorlatilag a fülük botját sem mozdították. Fiatal lányok kezdték meg az újraélesztést is”  – mondta a lapnak Csapi Szilvia. A sértett képviselője szerint így minimum segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök a biztonsági emberek.

Tavaly május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel elfogták őket a Nyugati téren.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. július 16. 16:51
enyit a magyar ügyészségröl és biroságrol. "köszönjük" eu,hogy nem engedélyezte a birosági reformot hazánkban
Bitrex®
2021. július 16. 10:00
A 16 éves gyerek mit keresett hajnalban a Deák téren? Gyanítom, hogy nem a reggeli műszakba igyekezett. A szülő(k) nem felelős(ek)?
OberEnnsinnen
2021. július 16. 09:39
A szabadság brüsszelita-sorosista RENDJE helyett a rend szabadságát kell most már - késedelem nélkül, amíg még van értelme! - megteremteni. Tisztességes, emberarcú törvényekkel, Brüsszel, Európai Bíróság, EU Parlament és a többi Soros-ember menjenek a fenébe, Ursulákkal az élen. Nem kell velük tovább foglalkozni, csak járni az utunkat, de azt az utat előbb létre kell hozni. 1. visszahívhatóságot, MINDEN VÁLASZTOTT POZÍCIÓRA, országgyűlési képviselőkig bezárólag. 2. minden közember, városvezetés, a gondjaira bízott helység, város, falu, kerület működéséről NEGYEDÉVENKÉNT legyen köteles 10 mondatos ismertetőt, minden, releváns döntéséről, széles körben ismertetve a polgárokkal. 3. A bűnüldözés csődje, amit Soros-civilek, Brüsszel uszításával provokálnak, lehetetlenítenek el: "Tisztelt Hölgyem, Uram! Ha elmúlt 60 éves és szeretne nagyobb pénzhez jutni, akkor hívjon engem. Eltartási szerződést köthetünk úgy hogy maga a lakásában élhet élete végéig én pedig nagyobb összeget fizetek magának. Ügyvéd előtt rendezünk minden papírt! Keressen nyugotan." Az érintett idős lakók aztán 1-2 héten belül, gyanús körülmények között elhaláloznak... A strandok használhatatlanok, a kulturálatlan, nagyrészt cigány "strandolók" miatt... Nincs rendőrség, nincs folyamatos nyomon követése a bűnnek, mert jönnek Magyar Györgyék, jön Brüsszel, EU Bíróság... A Soros-Brüsszel RÁK módszeresen, de holtbiztosan felfalja az országot...
Nehidd El
2021. július 16. 09:35
Semmiféle büntetőjogi felelősség nem terheli a biztonsági őröket, és abszurd is lenne, hogy fel kellene magukat bárkiért is áldozniuk. Még ha hordhatnának lőfegyvert, talán számon lehetne kérni őket. (De attól mentsen meg minket az isten, hogy az őrzővédőket ismét felfegyverezzék.) A segítségnyújtás kötelezettsége a btk-ban - nagyon helyesen - kimerül abban, hogy telefonálni kell a mentőknek, és segítséget hívni. Minden, ami efölött van, az plusz, beleértve a stabil oldalfektetést, az újraélesztést, a lángokból való kihúzást. Van, aki erre pszichikailag-fizikailag képtelen, jobb, ha nem is erőlködik. Emberileg persze meglehet a véleményünk minderről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!