Miskolcon a DK megpuccsolta a baloldali városvezetést, a Jobbik hallgat

2021. július 07. 12:00

A kormánypárti képviselők szerint régóta lehetett arra számítani, hogy Gyurcsányék át fogják venni az irányítást, a Jobbik megkeresésünkre sem kommentálja a kialakult helyzetet.

2021. július 07. 12:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Csaknem 8 hónap kényszerszünetet követően ült össze múlt héten a miskolci közgyűlés, de a várost irányító Velünk a Város koalíciónak nem sikerült elfogadni két fontos előterjesztést, mert a Demokratikus Koalíció által delegált képviselők – Borkuti László, Hegedűs Andrea és Mokrai Mihály –

egész egyszerűen nem jelentek meg az ülésen.

Így a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet, továbbá Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása nem kapta meg a minősített többséget, a boon.hu beszámolója szerint. Ez azért érinti rosszul a várost, mert az önkormányzat a lakásbérleti rendelettől reméli az ágazat helyzetének rendezését, a településszerkezeti tervet és építési szabályzatot pedig azért kellene módosítani, mert ezzel remény van arra, hogy befektetők telepednek le a településen.

Gyurcsány átvette a hatalmat?

A kialakult helyzetet Nagy Ákos, a Fidesz-frakció vezetője úgy értékelte, hogy a polgármester ellen gyakorlatilag bizalmatlansági indítványt nyújtott be a DK,

Veres Pál pedig elvesztette a közgyűlési többséget.

Hollósy András, a KDNP-frakció szóvivője pedig azt mondta a portálnak, már 2019-ben is elmondták, hogy Gyurcsány Ferenc fogja átvenni a háttérirányítást, a mostani közgyűlés megmutatta: igazuk lett. A szóvivő erről a Magyar Nemzetnek is nyilatkozott a napokban, úgy fogalmazott, a helyi baloldal tagjai egymás torkának estek, és most megpróbálják belekeverni a Fideszt a belső leszámolási folyamataikba. Az egyik távolmaradó, Hegedűs Andrea egyébként a DK jelöltje a választókörzetben az ellenzéki előválasztáson, Facebook-oldala szerint aktívan kampányol is, olykor Dobrev Klárával közösen.

Lesz türelmi zóna

Visszatérve a miskolci közgyűlésre: a türelmi zóna kijelöléséről szóló új jogszabály – más képviselők igen szavazatával – viszont megkapta a szükséges 15 voksot. Ezek szerint mostantól csak a Fonoda utcai Szinva-híd és a Szinva utca 2. szám közötti területen kínálható szexuális szolgáltatás az arra szabályos engedéllyel rendelkezők részéről. A javaslat azonban nem aratott osztatlan sikert.

Badány Lajos jobbikos alpolgármester azzal érvelt, hogy az önkormányzat a törvényi szabályozásnak tesz eleget a türelmi zóna kijelölésével, Nagy Ákos azonban azt mondta, önmagában a türelmi zóna kijelölése nem fogja megoldani a problémát, sőt lényegében Miskolc ezzel legalizálja a prostitúciót. Hollósy András annak az aggodalmának adott hangot, hogy

a Szinva utca a szexturizmus központja lesz.

A Mandiner megkereste a Jobbik sajtóosztályát, hogy a párt, illetve Jakab Péter mondják el a véleményüket az ügyben. Azt kérdeztük, hogyan vélekednek arról, hogy a velük országos szinten szövetséges DK-sok nem mentek be a munkahelyükre? Emellett abban is kértük a véleményüket, hogy miután a Jobbik magát keresztényszocialista pártnak vallja, egyetértenek-e a Badány Lajos prostituáltakra, illetve a türelmi zónákra vonatkozó javaslatával?

A válaszokat napok óta várjuk, ha megérkeznek, közöljük őket.

A nyitóképen Hegedűs Andrea és Dobrev Klára (forrás: Hegedűs Andrea Facebook-oldala)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. július 09. 06:53
Klárának jól áll ez a hiéna vicsorítás.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 07. 21:42
Hogy kerül Karigeri Miskolcra?
lendvaiildiko
2021. július 07. 16:45
Ehhez képest Kriza Ákos polgármesterkedése aranykor volt Miskolcon. Elnézte Dobreva és a szőke tündér közösködő fotóját, ez LESZ A MISKOLCI ZÓNA MADÁM-ja? Amúgy pedig ez a türelmi zóna haladó türelmi zóna lesz-e, azaz mind a 92 társadalmi nem megtalálja ott az örömet? Egyébként azért valamit nem értek és nagyon összezavar. Hogy van-ez haladáréknál? A nő árucikké való lealacsonyítása az most haladó-e, vagy éppen üldözendő? Én úgy tudtam, hogy üldözendő, de akkor pedig miért bocsájtják a miskolci nőket áruvá? Ez a türelmi zóna hanyadik Magyarországon?
Union Jack
2021. július 07. 16:44
Acélváros, nehéz, szürke nappalok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!