Mesterházy: Egy új ellenséget kellett kijelölni, Soros már unalmas

2021. július 08. 08:36

Az MSZP-s politikus szerint a nemzeti konzultáció csak egy szokásos „politikai pr”.

2021. július 08. 08:36
null

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start vendége volt. A műsorban szó esett arról, hogy a Velencei Bizottság véleményezte a tavaly év végi alaptörvény-módosítást, amiben a család meghatározása is szerepelt, illetve Mesterházy a nemzeti konzultációról, valamint a gyermekvédelmi törvényről is beszélt. 

Mesterházy a nemzeti konzultációról annyit mondott, hogy látta a kérdéseket, és ez csak egy szokásos „politikai pr”. Úgy fogalmazott, hogy a konzultáció egy kommunikációs eszköz, rég eldöntött kérdéseket tesz fel a kormány. Az MSZP-s képviselő véleménye alapján a pedofilellenes törvénycsomag „homofób elemei” is tiszta provokációnak minősülnek, szerinte kellett egy ellenségkép, ami az alaptörvény módosításánál kezdődött.

„Egy új ellenséget kellett kijelölni, Soros már unalmas, a migrációtól annyira nem félnek jelen pillanatban az emberek, kellett valami olyan téma, amit a kampányban egyfajta szimbolikus eszközként, furkósbotként lóbálhatnak” – mondta Mesterházy.

A szavazás az ellenzéken belül is rámutatott arra, hogy a baloldali pártok máshogy értékelték a törvényt, mint a jobboldaliak, de Mesterházy hangsúlyozta, hogy tartalmilag ugyanazt mondja a Jobbik, „a törvény homofób részeivel” nem értenek egyet.

A Jobbik egy másik utat választott egy hasonló vélemény kifejezésére

– emelte ki a képviselő, és szerinte nem véletlen, hogy ehhez a törvényhez kapcsolta a Fidesz a vitatott részeket.

A politikus arra a kérdésre, hogy Orbán ki akarja-e vezetni Magyarországot az Európai Unióból leszögezte: erről nincs szó, hiszen több ezer milliárdos forrás érkezik az EU-ból, és a fideszes szavazók többsége is támogatja az uniót.

 

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mag Ányos
2021. július 09. 18:17
Igen nagy politikai tehetségre vall, hogy Orbánnak megint sikerült olyan kérdést tematizálni, amit nem a megszokott bal-jobb törésvonal szerint közelítenek meg az emberek. És ezt nem észre venni ellenzéki oldalról nagyon butácska dolog.
mucsay
2021. július 09. 08:29
mházy olyan jó az ellenség felismerésében hogy az mszp a hátán vitte be gy. f. pártját a parlamentbe. :))
NKFF
2021. július 08. 20:08
Milyen munkát keressen jövőre?Nem ért semmihez!Egy lehetősége van ha gyorsan leigazol Fletóhoz! Akkor jövőre kap egy széket a parlamentbe.Majd kíváncsi leszek,hogy az elnökök hová mennek jövőre?
airmax
2021. július 08. 15:22
Mesterházi azt ún amit csak akar... Soros ellen gyakorlatilag nem sikerült eredményt elérni, naponta avatkozik be a magyar közéletbe és politikába a mocskos pénzével... Lehet mesterházinak unalmas felvenni a lóvét, de nekünk nem unalmas, és újra és újra meg kell küzdenünk a soros és pereputtya aljasságaival... Majd ha eltűnik az ngo-ival együtt akkor lehet mi is ráununk a sorosozásra... Nekünk pedig mérhetetlenül unalmas a ballibsi bagázs sorozatos, és visszaesőként elkövetett aljas országárulása.... Mégis csinálják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!