LMP: Nagy István állíttassa le a Fertő tavi beruházást vagy mondjon le!

2021. július 13. 12:33

Az LMP társelnöke elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartja az agrárminiszter kiállását a Fertő tavi, védett területre tervezett állami turisztikai beruházás mellett.

2021. július 13. 12:33
null

Schmuck Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján felszólította Nagy Istvánt, hogy kezdeményezze a beruházás leállítását, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor nyújtsa be a lemondását, mivel alkalmatlan környezet- és természetvédelmi miniszternek. Az ellenzéki politikus azért kritizálta a természetvédelemért is felelős minisztert, mert egy interneten megosztott videójában politikai alapon ellenzékinek titulálta a beruházás ellenzőit, holott köztük vannak számos hazai és külföldi civil szervezet mellett az unió környezetvédelmi főigazgatósága, az UNESCO párizsi titkársága, valamint a kulturális örökségek védelmét végző ICOMOS szakértői is.   

„Nagy Istvánnak tudnia kell, hogy az Európai Unió a kötelezettségszegési eljárás előszobájának tekintett eljárást indított Magyarország ellen, mert a beruházás engedélyezésekor nem vették figyelembe az élőhelyvédelmi direktíva több előírását” – mondta. Schmuck Erzsébet szerint jogszabályellenesen épül szálloda a tó partjára és részben a medrébe. Hozzátette: az állam precedenst teremt arra, miként kell a jogszabályokat áthágva beépíteni természetes vizeink környezetét. Mindezt 30 milliárd forintból, ami másfélszerese a tíz magyar nemzeti park együttes költségvetésének – jegyezte meg.

(MTI)

                                                                                                                                                                          Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. július 13. 17:22
Bözxi es kanász mondjanak le, mert nagyon sötetek, illetve vörösök!
Google
2021. július 13. 15:03
Egyszerűen bármilyen beruházás bárhol az agyukra megy, amit nem ők csinálnak. És ők a szájtépésen kivül más beruházásban nem jeleskednek. Ennyi.
Magyarok Pásztora
2021. július 13. 14:28
Dupla olyan beruházást kell csinálni.
dekoninck
2021. július 13. 14:09
Aztán a lipsi elmegy Ausztriába, és onnan szidja az itthoni elmaradott turisztikai létesítményeket. A Fertő-tó 90%-a osztrák, miért nem ott védik at élőhelyet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!