Lezárult a Budapest Fellowship Program aktuális turnusa az MCC-n

2021. július 17. 13:35

Hungary Foundation, és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködésben – hívta életre a Budapest Fellowship Programot.

2021. július 17. 13:35
null

„Jól érezték magukat, sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak és bármikor szívesen vissza is jönnének Magyarországra azok az amerikai szakemberek, akik a Budapest Fellowship Program ösztöndíjával kutathattak hazánkban az elmúlt közel egy évben. A négy kutató egy sajtóreggeli keretében beszélt tapasztalatairól a médiumok munkatársainak” – áll az MCC beszámolójában, melyet a Budapest Fellowship Program záróeseményén tartottak. 

A program jó lehetőséget kínál, hogy az amerikai szakemberek mélységében is megismerjék a magyarság történelmét. 

Stephen Sholl a Nemzeti Emlékezet Bizottságánál végzett kutatásokat arról, hogy mi volt az Egyesült Államok titkosszolgálatainak álláspontja Magyarországról a hidegháború alatt. 

A sajtóreggelin részt vett Ryan Brockhaus is, aki korábban már járt Magyarországon, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójaként. Brockhaus az  Egyesült Államok és Magyarország katonai, biztonságpolitikai együttműködését tanulmányozta. A Budapest Fellowship Program ösztöndíjasa volt George Bogden is, aki a Covid-19 világjárvány menedzselését vizsgálta az elmúlt hónapokban. 

A Budapest Fellowship Program jövőre folytatódik, új amerikai ösztöndíjasok kapnak lehetőséget arra, hogy további hidakat építsenek az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vastaps
2021. július 17. 18:17
En ha resztvevo lettem volna ,megettem volna 6 szendwicset, leoblitve egy kancso narancs-level.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!