Felmentették a cigarettacsempészettel megvádolt volt MSZP-s Legény Zsoltot

2021. július 15. 17:41

„Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól” – mondta az egykori politikus.

2021. július 15. 17:41
null

„Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól” idézi Legény Zsoltot a Magyar Hírlap. Azt ugyanakkor nem részletezte, bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel. Fenntartotta korábbi nyilatkozatát, miszerint nem tudott arról, hogy kocsija csomagtartóját cigarettával pakolták tele. 

Mint arról beszámoltunk, Legény Zsolt 2020 december 10-én az ukrán határnál, Beregsuránynál állították meg, és több kartonnyi cigarettát találtak autójában. Legény Zsolt ekkor még az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke, valamint az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke volt. Még aznap lemondott minden tisztségéről. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. július 16. 16:46
mint már a leleplezödés másnapján meg irtam az ukránok kommunisták és ezért fölfüggesztést kap vagy "elsikálják" az egészet. most sem tévedtem
írmag
2021. július 16. 11:26
Új oldallal gyarapodhatott a komcsi mosolyalbum! (Miért is jó ez Magyarország politikai palettáján?)
istvanpeter
2021. július 16. 10:11
A magyar dolgozóknak olcsó cigaretta kell.
Berecskereki
2021. július 15. 21:23
,,Arra például, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel, azt válaszolta: „Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól.” Részleteket nem kívánt elárulni, és fenntartotta korábbi nyilatkozatát, miszerint nem tudott arról, hogy a kocsija csomagtartóját cigarettával pakolták tele. Kiderült-e, hogy kik helyezték el a cigarettát a kocsijában? – kérdeztük a jogi végzettségű expolitikustól. „Ez egy jó kérdés – felelte –, ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani.” Menczer Tamás, a Külügyminisztérium külkapcsolatokért felelős államtitkára a csempészési ügy kirobbanásakor azt mondta, Legény Zsolt hazudott, amikor azt állította, nem tudja, miként került a csempészáru a kocsijába, és akkor is, amikor az ukrán vámosokkal közölte, hogy a beregszászi konzulátus munkatársa, ugyanis tanúk előtt lényegében már a határon elismerte a csempészés tényét. Több tanú jelenlétében, jól érthetően azt mondta a vámosoknak a csomagtartó felnyitása előtt: „Na jó, cigi van benne.” https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210715-felmentettek-a-csempeszcigit-szallito-legeny-zsoltot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!