Karácsony: Szerezzék vissza a pénzünket!

2021. július 18. 13:17

„Egyszer az életben ne a kínai érdekeket szolgálják ki lakájtempóban, hanem próbálják ki az itthon sokat gyakorolt nagyhangú fickóskodást ezúttal Kínával szemben a magyar érdekek védelmében” – fogalmaz a főpolgármester.

2021. július 18. 13:17
null

Karácsony Gergely Facebook-posztban arra szólítja fel a kormányt, hogy érje el, hogy a fel nem használt, szerinte megkérdőjelezhető hatékonyságú kínai vakcinákat vásárolja vissza a kínai állam. Az így visszaszerzett milliárdokat pedig költsék az egészségügyi és szociális dolgozók bérkiegészítésére – követeli a főpolgármester.

Karácsony szerint a kormány bocsánatkéréssel tartozik

Azt írja, hogy a fővárosi ellenanyag-tesztelés és annak eredménye, valamint szakemberek sorának jelzései „végre kimozdították a kormányt a határozatlanságból és a tétlenségből, még nem elég”.

Karácsony szerint a harmadik oltás lehetőségének biztosítása csak egy a szükséges lépések közül.

Úgy véli, átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrésre van szükség, és a kormánynak antitest-vizsgálatot kell biztosítania minden egyes 60 év feletti honfitársunknak, akit kínai vakcinával oltottak. „Mert emlékszünk, sokan közülük csak a kormány fenyegetése miatt választották a kínait: maga a miniszterelnök üzente meg, hogy a sor végére kerül, aki nem fogadja el, amit neki ajánlanak” – írja. Úgy fogalmazott, hogy miután kiderült, hogy 60 év felett ez a vakcina a beoltottak negyedénél-harmadánál nem hozott védettséget, „a kormány bocsánatkéréssel és azonnali tettekkel tartozik ezeknek az embereknek. Azoknak, akinél nem alakult ki kellő védettség, azonnal ajánljanak fel bizonyítottan hatékony vakcinát. Ez az, ami nem tűr halasztást.”

„Kérjük vissza a pénzünket!”

A főpolgármester állítja, a szakemberek jelzései és az antitest-szűrések eredményei alapján ki kell mondani, kínai vakcinával nem oltanak többet Magyarországon, hiszen az európai beszerzésekből megfelelő mennyiségű bizonyítottan hatékony vakcina áll a magyar kormány rendelkezésére is. Karácsony azt írja, hogy a kínai vakcina megvásárlásának körülményei, a kifizetett vételár és jutalékok körül

megengedhetetlenül sok a titkolózás,

de annyit tudni lehet, hogy mintegy 3 millió fel nem használt kínai vakcina lehet raktáron, aminek az értéke meghaladja a 30 milliárd forintot, ez rengeteg pénz, nem veszhet kárba. Éppen ezért a magyar kormánynak az a dolga, az a kötelessége, hogy elérje, a kínai állam vásárolja vissza Magyarországtól ezeket a vakcinákat – fogalmaz

Kérjük vissza a pénzünket! – szólít fel a főpolgármester, majd felhívja a figyelmet, hogy a szlovák kormány elérte, hogy Oroszország visszavásárolta a Szlovákiában nem használt orosz vakcinát, így kell eljárnia a magyar kormánynak is Kínával. „Annyi kell csak hozzá, hogy egyszer az életben ne a kínai érdekeket szolgálják ki lakájtempóban, hanem próbálják ki az itthon sokat gyakorolt nagyhangú fickóskodást ezúttal Kínával szemben a magyar érdekek védelmében” – jelenti ki.

Majd azt írja, a magyar adófizetők milliárdjainak itthon van a helye, a „visszavásárolt kínai vakcina árából érdemi bérkiegészítést lehet adni az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak” – zárja a posztját.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tesoro
2021. július 21. 11:51
Karigeri félsz, hogy nem fogsz tudni eleget lopni még a csatlósokkal együtt?
rókabácsi
2021. július 19. 09:18
és budapesten minden gond megoldodik! neked már dolgozni sem kell!
cutcopy
2021. július 18. 20:35
Gyomorforgató egy feje van..
Magyarok Pásztora
2021. július 18. 20:29
Milyen pénzünket? Az egész moslékos csürhének nincs 10 forint hozzáadott értékű munkája. Hazaáruló paraziták vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!