Karácsony: A főváros dolgozik az ingyenes antitestszint-vizsgálat kibővítésén

2021. július 02. 12:51

A fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer, antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek.

2021. július 02. 12:51

A főváros – látva a nagy érdeklődést – azon dolgozik, hogy bővítse a koronavírussal szembeni ellenanyagszint mérésére rendelkezésre álló kapacitásait – közölte a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, az első szűrési program „elképesztő gyorsan” betelt, és bízik benne, hogy jövő hét elején újra lesz lehetőség ingyenes antitestszűrésre való regisztrációra. Ugyanakkor a főváros 18 ezer tesztet adott a kerületi önkormányzatoknak, tehát azon kerületekben, ahol a polgármesterek kérték, lehetőség lesz a fővárosihoz hasonló ingyenes antitestvizsgálatra a következő napokban – tudatta a politikus.   

A Főpolgármesteri Hivatal korábban közölte, hogy a fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer, antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek. A regisztráció csütörtöki megnyitása után pár óra alatt beteltek a helyek a Városháza parkba szervezett tesztelésre.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. július 02. 19:22
:-DDDD
Autoriter
2021. július 02. 15:25
Ugyan azt a hisztériát próbálják kelteni amit az ész nélküli teszteltetés promózásával. Teljesen felesleges pénzkidobás. Nem az antitestszám a mérvadó az immunitás kialakulása szempontjából. Ez megint egy aljas, félrevezető manőver amivel az embereket elbizonytalanítják az oltásokat illetően!!
ptrfarkas43
2021. július 02. 14:33
Méhek számára is hozzáférhető a teszt?
zakar zoltán béla
2021. július 02. 14:20
1000 ? % ???????????!!!!!!!!! Inkább repülj a birkamezőn!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!