Jóformán leállt a magyar határforgalom

2021. július 20. 16:26

Informatikai hiba miatt megnőtt a várakozási idő Magyarország valamennyi határátkelőhelyén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden délután.

2021. július 20. 16:26
null

Azt írták, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megnőtt a várakozási idő. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán, az utazóközönség türelmét kérik a fennakadás megszüntetéséig – tették hozzá.    

A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a folyamatosan frissülő http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) elnevezésű mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.    

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát; az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Ha rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.    

Tiszabecsnél és Tiszaszigetnél három órát kell várniuk a személyforgalomban utazóknak a ki- és belépés során, Záhonynál a személy- és teherforgalomban, valamint az autóbuszos forgalomban is három-négy óra a várakozás. Ártándnál és Csanádpalotánál a Romániából érkező személy- és teherforgalomban két-két órát, Ásotthalomnál, Beregsuránynál és Röszkénél a be- és kilépő személyforgalomban két-két órát kell várni. Hercegszántónál a személy-, a teher- és az autóbuszos forgalomban a ki- és belépő oldalon is két-két óra a várakozás, a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál is a ki- és belépő oldalon is két-három óra a várakozás – derül ki a rendőrségi honlap adataiból.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Varga György

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2021. július 20. 19:26
Kamionsofőrök panaszolják, hogy ezt naponta átélik, legtöbb esetben a magyar határőrök lustasága miatt, vagy informatikai hibára, migránsokra hivatkozva. Amikor a Police.hu 1-2 órát jelez Ártándnál, vagy Csengersimánál, az valójában 360-420-500 perc. A Police.hu-n feltüntetett adatok valótlanok. A szorzó, az évek alatt szerzett tapasztalatok alapján minimum négyszeres, hétszeres.
Zsolt75
2021. július 20. 18:34
Off: Úgy mentem át a szerb és montenegrói határon, hogy szóba sem került az oltási doksi. Először és utoljára a szerb határőrnek próbáltam mutatni, azt az arckifejezést most nem írom körül.
Bonaventura
2021. július 20. 17:23
Egy informatika fedőnevű momentumos gyíkember átvette az irányítást, Cseh Katalin törölteti a nyomait az állami rendszerekből.
nick89
2021. július 20. 17:17
A fináncok alsógatyája meg melltartója legalább nem telik 50 eurósokkal ezidő alatt. Ez is több a semminél.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!