Helytelen maszkhasználat miatt támadt utastársára, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2021. július 12. 18:12

Az ítéletet az ügyészség, valamint a vádlott és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

2021. július 12. 18:12
null

A férfi április 18-án a Csepelről Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszon rászólt egy utasra, aki a száját és orrát nem takarva viselte maszkját, amelyet akkor még kötelező volt hordani. A felek szóváltása verekedésbe torkolt. A vádlott a sértett férfi karját leszorította, és kilencszer a fején, oldalán és hátán megütötte, majd legalább négyszer megrúgta, miután áldozata a földre került. Az orvosszakértői vélemény szerint a sértett a fején és jobb térdén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság úgy ítélte meg, hogy a vádlott szándéka súlyosabb sérülések okozása volt. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, a teljes, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, és azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a történtek garázda jellegét, hogy tömegközlekedési eszközön és a veszélyhelyzet idején történt, valamint azt, hogy több mozzanatból állt és hosszabb ideig tartott.

A bíróság a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette – közölte a Fővárosi Törvényszék. Az ítéletet az ügyészség, valamint a vádlott és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

(MTI)

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP. Illusztráció. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. július 13. 13:06
Letöltendőt kellett volna kapnia a geci kápónak.
lynx
2021. július 12. 18:40
Önvédelem. Esetleg önbíráskodás. Volt amikor még a karanténszabályok megszegőit lenyilazták, lelőtték.
Rocktoberi
2021. július 12. 18:17
Végül is beigazolódott, hogy a helytelen maszkhasználat veszélyes.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!