Gulyás Gergely hét olimpiai aranyat remél

2021. július 15. 14:24

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandiner kérdésére elmondta, a baloldali kormányok esetén jön az adóemelés, rosszabbul teljesít a gazdaság és szétverik a családtámogatási rendszert.

2021. július 15. 14:24
Almási B. Csaba

Semmiféle nehézséget nem okoz a magyar költségvetésben, a gazdaság helyzetében az, ha netán hónapokig elhúzódik a helyreállítási terv uniós elfogadása, jelentette ki a Kormányinfón a Mandiner kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, jó lenne megállapodni, de semmi sem sürget minket, így nem gond, ha netán nem idén októberben, hanem csupán jövő januárban, esetleg a nyáron jutunk hozzá a minket megillető európai forrásokhoz. Gulyás Gergely elmondta, korábban már megállapodott Magyarország az Európai Bizottsággal minden kérdésben,

de a gyermekvédelmi törvény elfogadása után Brüsszel új követelésekkel állt elő,

néhány kérdést újra kinyitottak, például előírták, hogy az iskolafelújítás során biztosítsuk a diszkriminációmentességet.

A főpolgármester megjegyzését álszentnek, igazságtalannak tartja

Azt is felvetettük, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt-jelölt a programjában többkulcsos adórendszerről beszél. Ennek kapcsán kérdeztük a minisztert arról, hogy kormány szerint fenntarthatóak lennének-e a jelenleg elérhető családtámogatási támogatások (babaváró, csok, autóvásárlási támogatás stb.) a többkulcsos adórendszer bevezetése esetén? Továbbá hivatkoztunk a főpolgármesternek arra az Fb-posztjára, miszerint a családok nehéz anyagi helyzete miatt tíz gyerekből négy éhesen megy iskolába, s feltettük a kérdést, mennyire tarta reálisnak ezt az adatot.

Gulyás Gergely Karácsony utóbbi bejegyzésére kijelentette,

ez az adat a baloldali kormány időszakára lehet igaz.

Ugyanis mind az uniós, mint a hazai statisztikai adatok azt mutatják, hogy az elmúlt hat-nyolc évben a gyermekszegénység felszámolása területén áttörést ért el a kormány, történelmi léptékű, soha nem látott mértékű fejlődést sikerült elérni ezen a területen, ám addig nem beszélhetünk teljes sikerről, amíg egyetlen gyermek is éhes marad – fogalmazott. Ezért a főpolgármester megjegyzését álszentnek, igazságtalannak tartja.

Az adórendszerrel kapcsolatban pedig azt mondta, a baloldali kormányok esetén jön az adóemelés, rosszabbul teljesít a gazdaság és szétverik a családtámogatási rendszert, ahogy ez utóbbi történt a 2002-es kormányváltás után is, de egyes miniszterek, például Magyar Bálint ezt még igénybe vette, mielőtt megszüntették a kedvezményeket. Gulyás

a legelhibázottabb ötletnek a százezer forintos alapjövedelmet tartja,

hiszen ezzel minden eddigi eredményt felszámolnának, holott most mindenki dolgozhat, a közmunkából átkerülhetnek az emberek a munkaerőpiacra, és a munkának értékteremtő funkciója van. Ezért Gulyás Gergely felhívta a figyelmet, hogy a parlamenti választás során az emberek nemcsak kormányt, hanem jövőt is választanak.

A repteret védhetnék a magyarok

Rákérdeztünk az LMP bejelentésére is, miszerint a zöld párt támogatná a dugódíj bevezetését, amihez viszont jogszabályváltoztatásokra is szükség lenne. Gulyás Gergely határozottan kijelentette, a kormány nem ért egyet ezzel. Arra is kíváncsiak voltunk, született-e már döntés arról, hogy visszatérnek-e a magyar katonák Afganisztánba, és ha igen, mekkora létszámmal? A miniszter azt mondta, egyelőre még nem döntöttek erről, egyébként az került szóba, hogy a magyarok esetleg a kabuli repülőtér védelmében vehetnének részt.

Végül a kérdésünkre Gulyás Gergely kijelentette, ő személy szerint hét olimpiai aranyéremben reménykedik.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. július 15. 17:28
a homoszexuális gulyás eddig jól meghúzta magát. Most még inkább lapítania kell es csaholni a homofób törvény mellett.
llnnhegyi
2021. július 15. 15:46
Nem. Tény. A Magyar Hang nézze az egyenes adást! Havas Henrik Csintalan Sándor alkesz barátok pedig nézzék egymást!
Petkó Zsigmond
2021. július 15. 15:27
Képzelem, micsoda diadalünnep lenne nekik mondjuk 6 aranyérem, és micsoda világkatasztrófa mondjuk 9. Csak azt nem értem, kinek mire jó így élni. Ennél nem jobb/szebb/okosabb kiugrani jó magasról?
wrfri
2021. július 15. 15:04
Hét érem átlagosan nem kevés nekünk? Úgy emlékszem tizen párat szoktunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!