Bajai polgármester: A helyi DK-elnök sértettsége miatt került áldatlan helyzetbe az ellenzék Baján

2021. július 09. 11:06

Nyirati Klára szerint a bajai események hátterében az előválasztási pozícióharc áll.

2021. július 09. 11:06
null

Mint arról mi is beszámoltunk, a járvány utáni első testületi ülésen kettészakadt a baloldali koalíció Baján. A Bács-Kiskun megyei városban leszavazták a központi jelentőségű kérdésekben a momentumos polgármestert.

A momentumos polgármester a Jelennek adott interjúban elmondta: a bajai képviselőtestület 15 fős, ebből hatot ad a Fidesz, kilenc tagot pedig a várost irányító Sikeres Bajáért Egyesület: egy képviselő DK-s, egy MSZP-s, egy jobbikos, egy a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja és kettő momentumos, a többiek pedig függetlenek. Mint fogalmazott, a most tőlük elszakadók vezéregyénisége a DK helyi elnöke, aki a 2019-es önkormányzati választások után az alpolgármesterei egyike volt.

Az ő sértettsége miatt kerültünk ebbe az áldatlan helyzetbe”

– vélekedett.

A polgármester felidézte, hogy ez az alpolgármester még a pandémia első hullámának kezdetén arra kérte, hogy emelje fel a fizetését a korábban a testület által megszavazott polgármesteri fizetés 70 százalékáról 90 százalékra. Nyirati Klára erre nemet mondott, szerinte ekkor kezdődött az „ámokfutás”. Úgy látja, innentől kezdve az alpolgármester elkezdett ellene dolgozni.

Később közölte az alpolgármesterrel, László Károllyal, hogy így nem tud vele együtt dolgozni a jövőben. A párt vezetése részéről Varju László alelnök és Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes tudomásul vették a történteket, és László Károly lemondott. A DK kinyilvánította, hogy mindenképp ragaszkodnak az alpolgármesteri pozícióhoz, ezért Nyirati szerint kaptak is egy társadalmi alpolgármesteri tisztséget.

„Varju László megírta nekem, hogy kit ajánlanak figyelmembe erre a posztra, és én az ő jelöltjét ki is neveztem. Jelenleg is ő az alpolgármester, csakhogy ezt az embert, egy ügyvédet, a bajai DK-s vezetés nem fogadja el.

Azóta a volt alpolgármester folyamatosan rombolja az összefogást, nyíltan támadja a városvezetés döntéseit”

– fogalmazott a polgármester.

„Legutóbb, a pandémia utáni első rendes testületi ülésen pedig a vele tartókkal és a Fidesszel együtt leszavazta az egyértelműen a város érdekeit szolgáló előterjesztéseinket, amelyek romos ingatlanok értékesítéséről szóltak annak érdekében, hogy fejleszthessük a város bérlakásállományát, illetve az ivóvíz minőségének javítására szolgáló programra vonatkozó javaslatunkat” – folytatta.

Nyirati Klára Varju Lászlóhoz fordult segítségért, aki azt javasolta, hogy alkossanak egy frakciószabályzatot, hiszen a Sikeres Bajáért Egyesület színeiben a testületbe került képviselők addig nem alkottak önálló frakciót. „Az új alpolgármester egy budapesti, a DK által vezetett kerülettől kért egy frakciószabályzatot, ezt próbáltuk elfogadtatni, de mindhiába, addigra ez a négy képviselő már szembefordult ötünkkel” – tette hozzá.

Nyitóképen: László Károly, a DK politikusa. Forrás: Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2021. július 09. 14:41
Klári, szerintem ideje lenne a városért dolgozni valamit, mert eddig még csak a politikával foglalkoztál. Jó, értem, hogy most kell visszaosztani azoknak akik a hatalomhoz segítettek, de a város még egy kis járdaszakaszon kívül nem sokat kapott tőletek.
Párhuzamos különvélemény
2021. július 09. 13:21
Nahát, lesz mégis egy helyszín, ahol majd valódi előválasztást rendeznek egymással rivalizáló jelöltekkel. Nahát, ezt nem gondoltam volna erről a nagyszerű csapatról..., vajon miért nem tudják itt is előre elrendezni, mint mindenhol máshol??
nakatomi
2021. július 09. 13:07
Nyirati Klára azzal szerzett ismertséget, és elismertséget a liberális oldalon, hogy tavaly ősszel román nyelven írt levélben gratulált Marosvásárhely újonnan megválasztott, magyar nemzetiségű polgármesterének Soós Zoltánnak.
Tidal_wave
2021. július 09. 12:31
Varjunak mi köze Bajához? Jön vissza a tanácsrendszer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!