Az Európai Parlament a jogállamiságot vizsgáló tényfeltárókat küld Magyarországra

2021. július 01. 14:16

Szeptember 29-e és október 1-e között érkezhetnek Magyarországra a szakértők.

2021. július 01. 14:16
null

Ha az Európai Parlament (EP) házbizottsága jóváhagyja és a járványhelyzet is megengedi, akkor a testület állampolgári jogi bizottsága szeptember 29-e és október 1-e között küldöttséget meneszt Magyarországra – írja a Népszava. Céljuk feltárni, hogy mi történt a Judith Sargentini és szerzőtársai által készített jelentés elfogadása óta eltelt három évben a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető szabadságjogok érvényesülése terén.

Az Európai Parlament korábban már felkérte a tagállamok minisztereiből álló Európai Tanácsot, indítson eljárást annak megállapítására, sérülnek-e az unió szerződésekbe foglalt alapvető értékei. A hetes cikkely eljárása azonnal elkezdődött, tartottak már három meghallgatást, de egyelőre semmilyen megállapítást nem fogalmaztak meg.

A delegációt a testület magyar ügyekkel foglalkozó tagja, a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield fogja vezetni.

Nyitókép: Frederick Florin / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2021. július 01. 22:57
Most már Magyarországon a sor, hogy tényfeltáró bizottságot küldjön Brüsszelbe.
zakar zoltán béla
2021. július 01. 22:42
00
ördögűző
2021. július 01. 17:59
Ha tényfeltárást akarnak akkor tartsanak, nyugati országokban mindenhol egy népszavazást a migrációról! Az a minimum egy jogállamban!
Vasalo
2021. július 01. 17:43
Karanténba kell öket dugni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!