A felhőszakadás elmosta a budapesti tömegközlekedést

2021. július 19. 08:04

Sokfelé továbbra is másodfokú riasztás van érvényben a felhőszakadás miatt.

2021. július 19. 08:04
null

A felhőszakadás veszélye miatt sokfelé továbbra is másodfokú riasztás van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, a nap folyamán további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére. Több megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.    

Elsőfokú figyelmeztetés az egész országra

Emellett az egész országra zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai szolgálat kiemelte: az ország nyugati, északnyugati tájain fokozatosan stabilizálódik a légkör, máshol viszont ismétlődő zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyek száma az esti óráktól fokozatosan csökken.

Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás,

rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol jégesőre, viharos széllökésre is készülni kell. Az előrejelzés szerint hétfőn a maximumhőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl a levegő.

Aluljáró a Dózsa György úton

A viharos időjárás miatt több BKK-járat közlekedése jelentősen megváltozott a fővárosban – tudatta a BKK Info hétfő reggel a Facebook-oldalán. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között, a 75-ös és a 79M trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út megállót – írták.

Közölték, terelve közlekedik a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 178-as és a 230-as autóbusz is, és nem érintik a Vágány utca/Dózsa György út és a Hősök tere megállót. A 20E autóbusz terelve közlekedik, a Keleti pályaudvar felé nem érinti a Hősök tere megállót.

A Dózsa György úton a Podmaniczky úti vasúti aluljáró a nagy mennyiségű esővíz miatt nem járható

– olvasható az oldalon, amely szerint a 47-es és a 49-es villamos ismét a teljes vonalon közlekedik.

(MTI)

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2021. július 19. 17:33
Hehe. Az csak rád tartozik, hogy mit konfabulálsz. Ettől még amit írtam tény marad. Nem nézek/olvasok retek klubot, se a 444.hu trógereit. Mégis tudtam az általad belinkelt hírekről. Hogy lehet ez maki? Ráadásul megint bizonyítottad, hogy aki a gyűlöletet kelti és gyűlölködik, az bizony az ellenzék... Szánlak és sajnállak. De dupla öngólt lőttél. :-)
..--..
2021. július 19. 11:42
-zsoltkom- "A felhőszakadás elmosta a budapesti tömegközlekedést" Talán Orbánnak nem pofázni kellene a segítségnyújtásról, hanem pénzt és mind több eszközt adni. Ha a katonák jók voltak a koronavírus elleni védekezésnél a betegeket/ csomagokat cipelgetni talán hasznossá tudnák magukat tenni az ilyen felhőszakadás után is. De Orbán is húzhatna gumicsizmát, hogy néha lássák a budapesti gáton, még akkor is, ha ott éppen nem kedvelik. Elvégre Jézus is mindenkiért lett. Orbán meg egy rendes Ferenc pápa tisztelő. A pápa úgy is jön és talán a gumicsizmás Orbán meghatná és több időt szentelne rá.
nempolitizálok
2021. július 19. 11:06
A gond nem az ár, az volt Tarlós idejében is, hanem a szakértelem hiánya,mivel Karácsonyék a szakemberek kirúgásával kezdtek. "Orbán kormány miatt, nincs rájuk pénz". Milliós jutalmakra, "tanácsadókra" viszont van pénz.
Tiszafa
2021. július 19. 10:59
A KamuGeri hirdetett klíma-vészhelyzetet Budapestre. Hát megkapta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!