Törvénytelenül hallgattatta el a képviselőket a XVIII. kerület DK-s polgármestere

2021. június 30. 17:00

Szaniszló Sándor ezzel megakadályozta azt, hogy tárgyalni lehessen a Tarkő, Óhuta utcák és a Herrich Károly tér által határolt terület túlzott beépítéséről – írja a fideszes képviselő.

2021. június 30. 17:00
null

Korábban írtuk meg, miszerint a DK-s Szaniszló Sándor vezette városrészben nem csak a környékbeli lakosság, hanem a helyi LMP és a Jobbik tiltakozását is kiváltotta egy vitatható ingatlanbefektetés. Sok múlik azon, ki hogyan szavaz a szerdai, rendkívüli testületi ülésen. Úgy tudjuk, a kerületvezetés finoman szólva is feszültségekkel terhelt.

Most újabb megosztó lépésre szánta el magát, amikor – a helyi Fidesz képviselőinek véleménye szerint – törvénytelenül akadályozta meg a képviselő testületi ülés megtartását.

A polgármester újfent nem tudta biztosítani a koalíciós többséget, annak ellenére, hogy a kerületet vezető pártok képviselői a városházán tartózkodtak, ugyanakkor a képviselők beszámolója szerint szándékosan nem jöttek be az ülésterembe.

Nem adott szót a frakcióvezetőknek

Ezek után Szaniszló Sándor szándékosan és törvénytelenül nem adott szót sem Dr. Lévai István Zoltán, sem pedig Tóth Kálmán és Szarvas Attila frakcióvezetőknek sem. Ezek után nem hirdette ki a napirendi szavazás eredményét többszöri felszólítás ellenére sem, majd válasz és köszönés nélkül elhagyta az üléstermet.

„Ezzel megakadályozta azt, hogy tárgyalni lehessen a Tarkő, Óhuta utcák és a Herrich Károly tér által határolt terület túlzott beépítéséről, ami széleskörű tiltakozást váltott ki az érintett lakosság körében” – írja a fideszes képviselő, hozzátéve, hogy ehhez hasonló a XVIII. kerületben még sosem fordult elő. A képviselők együttesen haladéktlanul jogorvoslatért fordulnak Budapest Főváros Kormányhivatalához. 

A XVIII. kerületi vezetés nagyszabású ingatlanberuházást támogat, melyet a Tarkő és az Ohuta utca és a Herrich Károly tér által határolt területen tervez egy magánbefektető. Egész pontosan a Tarkő Invest nevű, 2019-ben alapított cég, amely megvette az egykori laktanya egy részét. Krajlik József helyi lakos szerint nem önmagában a lepusztult ingatlan hasznosításával, hanem a beruházás volumenével van a problémájuk, és ennek adtak pár hete hangot egy lakossági fórumon.

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik