Szijjártó „visszataszító provokációnak” nevezte a szivárványos zászlóval a pályára szaladó szurkoló akcióját

2021. június 25. 15:40

A külügyminiszter szerint jogosan merül fel a gyanú, hogy ez direkt volt, akkor pedig „onnantól kezdve ez méginkább visszataszító provokáció”.

2021. június 25. 15:40

A mai nap híre, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett az UEFA a szerdai Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, „lehetséges diszkriminatív esetek” miatt. A Die Welt szerint a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Ugyanakkor a mérkőzés kapcsán német részről is történt egy-két dolog: kezdve a magyar himnusz kifütyülésével, majd emlékezetes jelenet volt, hogy egy berohant egy LMBZQ-s zászlóval egy német szurkoló.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Szijjártó Péter is. A külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszél: nagyon fontos, hogy mindenki, akinek az a felelőssége, hogy sportági szakszövetséget vezet,

hogy biztosítsa, hogy provokációknak ne lehessen terepet adni.

Szijjártó elfogadhatatlannak és visszataszító provokációnak nevezte, hogy szivárványos zászlóval rohangálva meg lehet zavarni az éppen a himnuszt hallgató magyar játékosokat.

„Nehezen tudom elhinni, hogy ilyen körülmények után nem lettek vagy ne lehettek volna felkészülve az Allianz Arénában biztonság szempontjából a szervezők arra, hogy ilyen ne történhessen meg” – mondta.

Szerinte jogosan merül fel a gyanú, hogy ez direkt volt, akkor pedig „onnantól kezdve ez méginkább visszataszító provokáció”.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. június 25. 18:28
Egy alapfokú gender összefoglaló: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml (Kb. amennyinek még tényleg van értelme.)
matykox
2021. június 25. 17:18
Alapos gyanú, hogy nem volt "véletlen". Én a tegnapi hírben csak egy dologban kételkedtem: a ledben azt írták, hogy "férfi". Férfiii??
sozlib_abschaum
2021. június 25. 16:58
Látszik, hogy az eu-s kancsók és a tömeggyilkos ivadékok utódai (moslékkoalíció) nem ismerik a magyarokat, mert minél jobban támadnak minket, annál többen szavazunk Orbánra.
quantum
2021. június 25. 16:53
Kibaszott korrupt UEFA! Hahó! Ilyenkor pont nem hall nem lát senki igaz, köcsögök!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!