Szijjártó sértőnek nevezte Obama Magyarországgal kapcsolatos kijelentéseit

2021. június 11. 09:27

Magyarországon az emberek demokratikus választáson mondhatják el, hogy mit gondolnak múltról, jövőről – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

2021. június 11. 09:27
null

Amint arról korábban beszámoltunk, Barack Obama volt amerikai elnök a CNN-nek adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia milyen gyorsan válhat autoritarizmussá, példaként Lengyelországot és Magyarországot hozva fel.

„Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként. Ha megnézzük, mi történik olyan helyeken, mint Magyarország és Lengyelország, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazokkal a demokratikus hagyományokkal rendelkeztek, mint mi, hisz azok nem voltak annyira mélyen gyökerezőek, mint nálunk. Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak” – mondta Obama.

„Barack Obama természetesen minden tiszteletet megérdemel, hiszen hogyha egy politikust kétszer egymás után megválasztanak az Egyesült Államok elnökének, akkor nekünk az iránt a tiszteletünket ki kell fejezni” – kezdte mondandóját Szijjártó. A külgazdasági és külügyminiszter a kölcsönös tiszteletre hívta fel a figyelmet, majd hozzátette:

Azt kell mondanom, hogy sajnos ebből az interjúrészletből pontosan ez a tisztelet, ami hiányzik. 

Azt gondolom, ha nem tudjuk a kölcsönös tisztelet talajára visszavinni a nemzetközi politikát akkor nem biztos, hogy túlságosan szép korszak köszönt majd a világra”. 

Kép forrása: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2021. június 12. 13:28
A kormánypárti politikusok azonosítják magukat az országgal, holott csak 50 százalék a szavazó táboruk, így a kritikát a magyarok nevében kikérik maguknak, holott egyszerű bűnözők, törvényesen lopnak. Orbán 89-ben kizavarta az oroszokat, most Putyin a legjobb barátja, harcolt a kommunizmus ellen, most a kínai kommunista diktatúra barátja, soros alapítványon tanult, most Soros a legnagyobb ellenség. Azt még megértem, hogy egy ember megváltozik, de ennyi gerinctelen Fidesz szavazó lenne
Frick László Intézet
2021. június 11. 13:36
Olyant nem látott még Obama a CNN adásaiban, hogy azt a Hungary-t valamiért tisztelni kéne. Ő azt sem firtatja, hogy az US Army 5. hadseregét tavaly óta etető-szállásoló Lengyelországgal mi lenne a baj. Ez volt neki felírva, hogy majd amikor alákérdeznek, ezt kell kinyögnie. Kinyögte. Sokkal nagyobb baj az, hogy Ursula von Leyen azt szajkózta tegnap, amit tegnapelőtt Kerner Zsolt sugallt a hír24-en a Politico "mértékadó" cikkeiből fordítván.
békalepcse
2021. június 11. 13:14
Nagyon önélzetes ez a gyapotszedő biolobot.
dick52
2021. június 11. 13:12
Ostoba higher!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!