A Pride szervezői nem akarnak „orosz mintájú homofób törvényeket”

2021. június 11. 13:36

Petícióban tiltakoznak a pedofilellenes törvénycsomag kiegészítései ellen a Budapest Pride szervezői.

2021. június 11. 13:36
null

Ismeretes, több új javaslattal egészítenék ki a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot. Megtiltanák például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A módosítással kapcsolatban megszólalta a Budapest Pride is, akik petícióval tiltakoznak a javaslatok ellen.

– írták. 

A Pride szervezői szerint a törvény „kísértetiesen hasonlít az oroszországi propagandatörvényre”, és „csak erősítik az előítéleteket és a homofóbiát, ami pedig összeegyeztethetetlen a demokratikus társadalmak értékeivel”.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2021. június 12. 17:13
„csak erősítik az előítéleteket és a homofóbiát, ami pedig összeegyeztethetetlen a demokratikus társadalmak értékeivel”. Nem értem, mért erősítenék az előítéleteket és a homofóbiát? Nem azt irják elő, hogy azt mondják az iskolásoknak, hogy rossz a homoszexualitás. Csupán azt, hogy ne népszerűsítsék, ne jelenítsék meg.) Én elitélem az előítéleteket és a homoszexuális ellenességet is (a homofóbiával sem értek egyet, de azt, hogy valaki valamitől fél, nem látom miért kellene elitélni). De mégha a törvény az előitéleteket és a homoszexuális ellenességet is erősítené, nem értem miért lenne ez a demokráciával összeegyeztethetetlen. A demokrácia azt jelenti, hogy az emberek vagy szabad és tisztességes választásokon megválasztják a képviselőiket, és/vagy ugyancsak szabad és tisztességes népszavazáson közügyekről döntenek.
zsolti123
2021. június 11. 22:52
Ajánlott olvasmányok: Pokol az Édenkertben – Bemutatjuk a több, mint ezer tagot számláló magyar pedofil közösséget (1. rész) https://pestisracok.hu/pokol-az-edenkertben-bemutatjuk-a-tobb-mint-ezer-tagot-szamlalo-magyar-pedofil-kozosseget-1-resz/ Pokol az Édenkertben: Százezerért bérelnek gyereket és kétéves kortól már aktust folytatnak a kicsikkel a pedofilok (2. rész) https://pestisracok.hu/pokol-az-edenkertben-szazezerert-berelnek-gyereket-es-keteves-kortol-mar-aktust-folytatnak-a-kicsikkel-a-pedofilok-2-resz/ Május 5-én darknetes pedofil fórumot számoltak fel a rendőrök, kézre került a bűnszervezet vezetője is. A rendőrség tájékoztatása szerint a fórumot több ezer magyar és külföldi használta. Információink szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy Magyarországról működtették a hálózatot. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy kik töltötték fel az oldal tartalmát, a rendőrség egyelőre csak a szervezőket tudta azonosítani. Az ezernél is több felhasználó azonosítása heteket vehet igénybe. https://magyarnemzet.hu/belfold/pedofil-forumra-bukkantak-a-magyar-rendorok-a-darkneten-9764279/ Darknetes pedofil fórumot számoltak fel, rengeteg magyar érintett https://www.origo.hu/itthon/20210507-darknetes-pedofil-forumot-szamoltak-fel-rengeteg-magyar-is-erintett.html https://www.duol.hu/orszag-vilag/sirhelyeken-eroszakolt-meg-10-eves-kisfiukat-az-egyik-legismertebb-francia-filozofus-4268068/?
Edvind Johnsson 4.0
2021. június 11. 22:20
Mocskos lipsi buzik már nem is titkolják, hogy a gyermekeinket szeretnék megrontani.
mucsay
2021. június 11. 21:29
putyin az új hitler?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!