Idén is érvényben maradhat a nyelvvizsga-amnesztia

2021. június 22. 11:22

A javaslatról szerdán tárgyal majd a kormány.

2021. június 22. 11:22
null

Idén is átvehetik a diplomájukat azok, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával – írja az Origo a társadalmi újraindításért felelős operatív törzs tájékoztatója alapján. 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy június végéig biztosítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, de ezzel párhuzamosan zajlanak a táborok. A miniszter szólt arról is, hogy az érvényben lévő védelmi intézkedések felülvizsgálata is megkezdődött.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára szerint körülbelül 20 ezer diplomázó hallgatónak nincsen meg a nyelvvizsgája, az érintett szervezetek ezért azt javasolták, hogy aki 2021. június 30-ig sikeres záróvizsgát tett, az könnyítést kapjon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is átvehetik majd a diplomát a fiatalok nyelvvizsga nélkül.

 A maszkhasználat esetében érdemes végiggondolni, hogy milyen ésszerűsítések lehetségesek – mondta egy kérdésre Novák Katalin.

A miniszter a hitelmoratóriumról azt mondta, hogy ez egy óriási segítség a családoknak, vállalkozásoknak, ezért amíg szükség van a mindennapi terhek csökkentésére, addig fenntartják ezt az intézkedést. Az adó-visszatérítéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: a részletszabályok kidolgozása jelenleg is zajlik.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. június 22. 18:48
Most és mindörökké... Azt nem értem, a haladék adása miért nem alternatíva? + Az oktatásról a legfontosabbak. Pl. Hogyan lehet jól tanítani, és milyen elvek mentén kellene megszervezni az iskolarendszert: https://egyvilag.hu/temakep/110.shtml
llnnhegyi
2021. június 22. 13:34
A támogatás erős helyről jön Nem lesz kötelező!
Akitlosz
2021. június 22. 12:55
Az vajon hogyan lehet, hogy minden mást meg tudtak tanulni a diplomájuk megszerzéséhez a járványidőszak alatt is, csakis egy nyelvet nem? A záróvizsgázást nem hátráltatja a járvány a nyelvvizsgázást meg igen? Szerintem csak ürügynek tűnik a járványra fogás. Akkor sem tudtak tízezrek nyelvvizsgázni a diplomához, amikor nem volt járvány.
nempolitizálok
2021. június 22. 12:36
Már felvételizni sem engednék nyelvvizsga nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!