Nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma

2021. június 24. 09:14

A nap folyamán már meg is jelenik a Magyar Közlönyben a „nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló kormányrendelet.

2021. június 24. 09:14
null

Nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésben.

Novák Katalin, aki egyben a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője, azt írta, a testület kedden javaslatot tett, a kormány szerdán döntött, ma pedig a Magyar Közlönyben már meg is jelenik a „nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló kormányrendelet.

(MTI)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerékpár
2021. június 24. 14:58
Nem helyeslem a döntést. Nyelvvizsgákat szerveznek (online és hagyományos is), a nyelvtanárok fogadnak diákokat, a jelen helyzet csak extrém esetben, keveseket hátráltathatott. Előrelátó ember pedig nem az államvizsga előtti pár hónapra tervezi a nyelvvizsgát - legalább 2 éve van előtte megcsinálni, ha már a középiskolában elmulasztotta azt. A munkaerőpiac persze majd válogat. Ott majd lehet pityeregni egyénileg vagy HÖOK-szerű csapatként, a munkaadó majd szépen kiválasztja a nyelvtudással rendelkezőket, a többieknek is lehet állása, de ahhoz nem kell diploma...
llnnhegyi
2021. június 24. 13:02
30 ezer vadonatúj diplmasunk lett. Helyes döntés volt! Novák Katalin miniszterasszony! Klassz belépő az operatív Törzs vezetőjének!
Newman
2021. június 24. 12:54
NE KELLJEN MÁR BELÉTEK VERNI!!!!
patópál
2021. június 24. 11:05
Aki nem képes lerakni egy középfokú angolt (aminek a mindennapokban amúgy is hatalmas hasznát veszi), annak a felsőoktatásban semmi keresnivalója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!