Newsweek: Orbán Viktor az EU ellen bujtogat

2021. június 02. 10:56

Will Collins szerint a választásokig még megfordulhat Orbán szerencséje.

2021. június 02. 10:56
null

Az amerikai hírmagazin szerzője szerint Orbán Viktor a választásokig még megfordíthatja politikai szerencséjét, írja a HVG, bár a rengeteg koronahalott elvitathatatlan, brutális tény, ugyanakkor az ellenzék végre összeállt, így teljesen nyitottnak látszik a verseny. A HVG szerint így összegzi a kilátásokat Will Collins Budapesten dolgozó tanár, aki a Newsweeknek küldött hosszú cikkben foglalta össze véleményét.

Kínai vakcina, konzervatív populizmus

Collins úgy ítéli meg, hogy a Fidesz politikáját feszültség jellemzi: a miniszterelnök egyrészt az EU ellen bujtogat,

kirohan a szervezet bevándorlási politikája ellen, bírálja a senki által meg nem választott autokratákat

és a lopakodó kulturális liberalizmust, írja a HVG. Az ellentéteket csak felerősítette Collins szerint, hogy az oltási kampány viszonylag sikeres, de az kellett hozzá, hogy a kormány eltérjen a közös brüsszeli irányvonaltól és orosz, illetve kínai vakcinát szerezzen be.

Az ország ugyanakkor az uniós támogatások nagy haszonélvezője, teszik hozzá, és akkor még nem beszéltünk a tagság által nyújtott előnyökről az utazások, az idegenforgalom és a kereskedelem területén. Lehet, hogy Orbán ügyesen használja a konzervatív populizmus nyelvét, de lankadatlanul udvarol a német multiknak és learatta az EU által elősegített gazdasági fellendülés politikai profitját, írják.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. június 03. 20:26
ekézni akart, de én csak dícséretet látok
bölcsbagoly
2021. június 03. 13:03
Magyarországon a főiskolán végzettek csak általános iskolában taníthatnak! Ez a pofa főiskolai (College) diplomával hogy taníthat gimnáziumban? Ja, a CEU-n is lehet valaki professzor s doktori iskolai oktató doktorátus nélkül!
filamer
2021. június 03. 06:28
Newsweek a HVG és a szivárványos balosok érdekében Orbán Viktor ellen bujtogat Ez egy nagyon csúnya dolog egy tárgyilagos újság eltévedt tudósítójától... Magyarországon 1919-ben a " SÖTÉTBEN BÚJKÁLÓ, RÉMHÍRTERJESZTŐ ELLENFORRADALMÁROKAT....!!!" díjazták. 2019 óta ez a dicső hagyomány feledésbe merült :::???
Rocktoberi
2021. június 02. 18:37
Kiket tanít vajon ez a seggfej? Nála is hülyébbeket? Olyan marhaságokat hord össze mint bármelyik moslékkoalíciós politikus. Nem akar indulni a színeikben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!