Nem külföldön fertőződtek meg az indiai mutánssal megbetegedett magyarok

2021. június 02. 07:53

Müller Cecília kiemelte, hogy Magyarországon jellemzően a brit mutáns fertőz.

2021. június 02. 07:53
null

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília számolt be a két indiai variánssal fertőzött magyar állampolgár helyzetéről – írta meg a 24.hu. Mint mondta, megállapították, hogy nem külföldi úthoz kötött a megbetegedésük. Hozzátette, hogy több száz tesztet végeztek el a környezetükben, de még egyelőre nem volt olyan eset, amely új indiai mutánssal fertőzött esetet mutatott volna ki.

A tisztifőorvos kiemelte, hogy Magyarországon jellemzően a brit mutáns fertőz. Az indiai variánssal fertőzött kettő beteg közül az egyikőjük már meggyógyult.

A címlapkép illusztráció

Kép forrása: Pixabay

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. június 04. 08:57
Ha egy vírust nem külföldről hoznak be, az a vírus nem lehet indiai, hanem, csakis magyar.
bölcsbagoly
2021. június 03. 09:41
Mivel: "A hírvivő RNS vagy angolos rövidítéssel mRNS (messenger RNA) egyszálú ribonukleinsav, amely az örökletes genetikai információt közvetíti a sejtek információit tároló DNS molekulából a fehérjeszintézis helyszínére, a riboszómákhoz. Miután az mRNS átíródott a DNS-ről, az eukarióta sejtekben jelentős módosulásokon megy keresztül (baktériumokban ez a fázis elmarad), majd a citoplazmába kerül, ahol a riboszómákhoz kapcsolódva az adenin, citozin, guanin, uracil nukleobázisok szekvenciája alapján elkészülnek az új proteinek." A mRNS alapon készülő vakcinákban az immunogén fehérje előállításához szükséges tranziensen jelenlevő genetikai információt, a lipid nanorészecskébe csomagolt RNS molekulákat tartalmaz. Nos, attól függően hogy ezek honnan vannak nyerve, élő virussal való találkozáskor akár ők is képesek mutációt kiprovokálni! Ez csak feltételezés, de mivel még távolról sem ismert ennek a vakcinatípusnak a hatásai, akár ez is megtörténhet. Ugyanez nem kizárt a vektor típusú vakcinák (Astra Zeneca, Szputnyik) esetében is, csak más a mechanizmus , mivel ezeknél az immunválaszt a legyengített, vagy csak "csonkolt" élő virusrészek teszik lehetővé. Ugyanekkor a klasszikus - el ölt víruson- alapuló kínai vakcináknál ez nem fordulhat elő. Jellemzően, a ballibsi médiában tegnap megjelent híradások a Sinofrarm esetében előforduló antitest hiányt hangoztatva indult támadás a vakcina ellen! Megpróbálván elfedni azt a z új kutatási eredményt, hogy a védettséget nem a szokványos antitest reakció adja, hanem a T-típusú s más fehérvérsejtekhez kötődő mechanizmusok. Magyarul: ha valakiben nem kimutathatóak oltás után a tipikus antitestek, vagy kevés a számuk, ettől még az illető védett lehet! Mert nem azt mérték nála ami kell! DE mivel a hülyeség végtelen, már ezres FB csoportok alakultak tüntetésre a kínai vakcina "hatástalansága "ellenében!
bölcsbagoly
2021. június 03. 09:17
A válasz egyszerű: olyan emberekben jött létre a mutáció, mint amilyenek Indiában is élnek! A média, de akár az orvosok is abban hibáznak, hogy helyhez kötik (brit, indiai, afrikai, brazil, stb) , miközben embertípushoz kellene! A vírus ugyanis behatolva sejtbe rákényszeriti azt, hogy új vírusokat hozzon létre a vírus genomjának mintájára. Csak hogy, ebbe pont a mRNS (amin a Phizer és Moderna vakcina létrehozása is alapszik), a sejt saját jellegét is beviszi s ettől válik eltérővé a mutáns vírus a többi tipustól! Ergo, az számít hogy kiben jön létre s nem az hogy hol! DE nyílván, hogy mivel Indiában főleg indiaiak laknak, ott ez a típusú mutáns fog létrejönni, de ez mindenütt máshol is megtörténhet, ahol indiai származásúak élnek (ld. nálunk a cigányok, Indiából letelepedettek, stb.). S ez a helyzet a többi mutánssal is. Ez magyarázza azt, hogy nálunk is előfordult az indiai változat, anélkül, hogy külföldről hozták volna be. Ez egyúttal cáfolja azt a nézetet is, hogy nincs különbség a rasszok6alrasszok genomja közt.
nick89
2021. június 02. 10:19
Kell egy új lezárás a választások előtt bármi áron. Aztán a helytállásos dicső megoldás abszolválása is. Csak kihúzzuk vele jövő tavaszig. Az oka mindennek: az oltásellenesbaloldal meg abárkiakiafideszreszótemel. Éljen soká Vuhan kísértete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!