Michel: Nehéz, de szükséges vita folyt az LMBTI-közösséget érintő magyar szabályozásról

2021. június 25. 14:27

Az Európai Tanács elnöke pénteken, a kétnapos csúcsértekezletet követően nyilatkozott.

2021. június 25. 14:27
null

„Nehéz, bizonyos fokig nyers vita folyt az új, sok vitát kiváltó magyar szabályozás okán az LMBTI-közösségekről az európai uniós tagállamok vezetőinek találkozóján, a vita megtartása ugyanakkor szükséges volt, lehetővé tette, hogy megismerhető legyen a magyar álláspont is” – közölte Charles Michel, a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke pénteken, a kétnapos csúcsértekezletet követően.

Michel a személyes részvétellel tartott csúcs utáni sajtótájékoztatóján közölte, a magyar szabályozás megkövetelte, hogy a tanácskozás napirendjére kerüljön az LMBTI-közösségek és jogaik kérdése. „Intimitása miatt a vita érzelmekben gazdag megbeszéléssé vált arról, mit gondolunk egymásról, az alapvető szabadságjogok fogalmáról és arról, hogy miként viszonyulunk egymáshoz” – fogalmazott. „Lehetővé tette továbbá, hogy a vezetők meghallgassák egymás álláspontját, és megismerhetővé váljon a magyar nézőpont is” – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Francois Walschaerts

Cikkünk frissül.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. június 27. 07:09
Minden cikk alatt dolgozik egy aktivista.
pitypang1125
2021. június 26. 07:50
Szarháziak, nyugodtan eldöntheti mindenki hogy a saját gyermekét minek meveli. Lehet zsófibol zsolti, vagy fordítva, nos ennek tudatában hozták a törvényt. Én egyik unokámat sem szeretném gyermekkori agymosásnak kitenni, és ha vissza vonják a tórvényt, ha nem, de ha a gyermek egyik napról a másikra megváltozik, a jó isten sem fogja a szarháziakat megmenteni.
airmax
2021. június 25. 21:37
A melegek jogainak védelme miért nem volt fontos a Szájer féle melegbuli esetében? A német titkosszolgálat és a belga rendőrség vezetői valahogy nem lettek letérdeltetve a rettenetes európai értékek nevében..
kérdés
2021. június 25. 19:41
Pontosítok: a nyilatkozatban elhangzott pongyolaságok adnak tápot a jobboldal folyamatos támadására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!