Lebukott az Ezalényeg.hu

2021. június 08. 11:15

Egy titkosítatlan e-mail bizonyítékot jelenthet a baloldali önkormányzat és a Bajnai-közeli portál kapcsolatára.

2021. június 08. 11:15
null

A Magyar Nemzet birtokába jutott e-mail szerint a bajai önkormányzat kapcsolatban van az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki portállal – számolt be a napilap az online felületén.

Elrontották a titkosítást, lebuktak

A bajai önkormányzat a Kamarás-Duna szabadstrand projekt lezárása alkalmából tartott rendezvényre invitálta a város tisztségviselőit, a helyi médiumokat, illetve az MTI-t e-mailben. Csakhogy a feladó nem titkosította a másolatot kapók címét, így minden címzett számára láthatóvá vált a teljes címzetti kör.

A Magyar Nemzetnek így tudomására jutott, hogy a meghívottak között ott van az ellenzéki hátterű Ezalényeg.hu is.

Az ismeretlen forrásból működő portál és a bajai balliberális önkormányzat együttműködése között ez az első dokumentált bizonyíték. A Magyar Nemzet informátorai Nyitrai Klára momentumos polgármester és a Bajnai-család jó viszonyát gyanítják a háttérben.

Bajai barátok közt

A pozitív kapcsolatokra bizonyíték, hogy Bajnai 2019-ben kampányolt Nyitrainak az önkormányzati választásokon. Nyitrai ekkor azt is nyilatkozta, hogy Bajnai „az alatt az egy év alatt, amíg ő volt a miniszterelnök, megmentette a magyar családokat”. A Magyar Nemzet szerint szintén a jó viszonyt jelzi az Ezalényeg.hu helyi működése is.

Az Ezalényeg.hu tulajdonosa egyébként ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány és Bajnai kormányok tanácsadója volt.

Emellett felbukkan még a portál körül a részben Bajnai Gordon által tulajdonolt Datadat Kft. is.

Balliberális veterán a főszerkesztő

Szintén közös szál még a volt kormányfő és az ellenzéki portál között a főszerkesztő személye is. Ezt a tisztséget. ugyanis az a Zentai Péter tölti be, aki a Gyurcsány- és Bajnai-féle Miniszterelnöki hivatalból a Bajnai által életre hívott Haza és Haladás Egyesületben, később pedig a mára megszűnt Együtt pártban dolgozott.

Zentai tavaly júniusban arról is beszámolt, hogy milyen együttműködésben vett részt Bajnai sajtósakéént Dull Szabolccsal, a Telex főszerkesztőjével, aki akkor még az Origó, illetve az Index munkatársa volt.

 

Címlapképen: Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője felszólal a szövetség bajai lakossági fórumán 2013. szeptember 21-én.

Kép forrása: MTI fotó, Ujvári Sándor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
s.g.l.
2021. szeptember 08. 07:20
Mint kiderült Páva főszerk telefonját pegazusították, lehet ez az email kiszivárgásának az oka? Vagy lehet nem csak lehet hanem biztos???
Gyéressy Károly
2021. június 08. 13:50
És ebben mi a lebukás?
barany
2021. június 08. 12:48
Ez az Ez a lényeg az egyik legocsmányabb médium.
Harangláb
2021. június 08. 12:40
Kikandikált a Bajnai zsebéből a független szerkesztőség?!? :))) Nahát, nahát... A régebbi bolsik ügyesebben konspiráltak...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!