Közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék

2021. június 02. 11:33

Gigászi osztalékelőleget fizetett ki a Dessewffy Tiborhoz és Ficsor Ádámhoz is köthető cég a taggyűlési jegyzőkönyv alapján.

2021. június 02. 11:33
null

A DatAdat Professional Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jegyzőkönyvéből kiderül, hogy 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465 367 471 forint volt.

Választási adatbázist építenek Gyurcsány Ferenc és Bajnai emberei

Mint arról korábban írtunk, a 2022-es választásokra készülve a két exminiszterelnökhöz köthető cégháló óriási választói adatbázis építésén dolgozik, amelynek segítségével nagymértékben befolyásolhatják a szavazók viselkedését.

A csatasorba állított cégek közül a legfontosabb a DatAdat Professional Kft., amelynek ügyvezetője Ficsor Ádám korábbi polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Emellett felelős pozícióban van Szigetvári Viktor korábbi államtitkár, egykori MSZP-s kommunikációs stratéga, a megszűnt Bajnai-párt, az Együtt alapítója.

A DatAdat bemutatkozása alapján a 2016-ban alapított cég főtevékenysége az adatalapú marketingtanácsadás, kutatás és adatszolgáltatás.

A cég egyik tulajdonosa maga Bajnai Gordon, de tulajdonrésszel rendelkezik Gyurcsány egykori bizalmasa, az ELTE TÁTK oktatója, Dessewffy Tibor is,

akinek egyetemi kutatásai feltűnően összecsengenek a vállalkozás profiljával, hiszen ő az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontjának a vezetője is. Dessewffy egyéb érdekeltségeiről itt és itt számoltunk be korábban.

Az ügyvezető Ficsor bemutatása szerint a cég „adatvezérelt vállalati átalakulásokat támogatnak magyar és nemzetközi ügyfelek számára”. Ficsor március végén cikket írt a Campaigns and Elections amerikai szakportálra is, a Facebook jövőbeli változásainak politikai kampányokra gyakorolt hatásairól.

Közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék 2020-ban

A DatAdat Professional Kft. taggyűlési jegyzőkönyvéből kiderül, hogy

a 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465 367 471 forint volt.

A dokumentum szerint a cég 2020. pénzügyi év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka összesen 458 766 200 forintra rúgott, erre való tekintettel további osztalék kifizetésére nem került sor.

A dokumentumnak mindez szó szerint így szerepel:

„„A Taggyűlés ezennel megállapítja, hogy (i) a 2020. pénzügyi év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalék összesen 458 766 200 HUF, (ii) 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465367471 HUF, (iii) a tőketartalék nyújt fedezetet a 6 601 271 HUF összegű különbözetre; melyre tekintettel a taggyűlés egyhangúlag elfogadja, hogy további osztalék kifizetésére nem kerül sor.”

A DatAdat Professional Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jegyzőkönyvét az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitóképen: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2021. június 02. 18:20
Szerintem ez egy jogellenes osztalékelőleg kifizetés. Egyrészt osztalékot csak az adózott eredmény és az eredménytartalék terhére lehet kifizetni, erre a tőketartalék nem nyújthat fedezetet, másrészt a Számviteli törvény szerinti éves beszámoló elfogadásával egyidejűleg (ezt történt most) csak osztalékot lehet fizetni, osztalékelőleget csak egymást követő két beszámoló elfogadása között lehet fizetni, amennyiben az ilyen esetben kötelezően készített közbenső mérleg alapján, amennyiben a közbenső mérleg alapján kimutatott adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalék erre fedezetet nyújt. Nagyon kellhetett a pénz...
tevevanegypupu
2021. június 02. 15:31
https://index.hu/belfold/apropriskoa8/
Bertorelli
2021. június 02. 15:09
Ja-ja persze. A magáncégek jellemzője, hogy nem szerepeltetik, nem hirdetik büszkén, hogy kikkel állnak üzleti viszonyba, és milyen partnereknek szolgáltatnak. Ja, nem. Na, ennyit erről. Te egy igazi muciológus lehetesz barátom, mert fingod nincs, hogyan működik az üzleti szféra
Vakfolt
2021. június 02. 14:28
Hogyan is van ez, a datadat nem inkább viszi a pénzt a kutatgatásaival, hanem hoz is? Milyen adatokat bizniszeltek el ezek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!