Másodfokon bűnösnek mondták ki az exjobbikos Kovács Bélát

2021. június 24. 11:16

A korábban kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztést 2 évre, a próbaidőt pedig 5 évre emelték.

2021. június 24. 11:16
null

Másodfokon bűnösnek találta kémkedés előkészítése bűntettében a Fővárosi Ítélőtábla szerda délelőtt a „KGBéla” néven elhíresült Kovács Béla egykori jobbikos európai parlamenti képviselőt. Sajtóértesülések szerint Kovács Béla kihagyta az ítélethirdetést, a volt politikus utolérhetetlen, vélhetően Oroszországban, felesége rokonainál tartózkodik. Az ülésteremben csak a bíróság tagjai, az ügyvédek, az ügyész és a sajtó képviselői jelentek meg. 

A volt képviselőt idegen hatalom javára végzett kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolták meg, a per már több éve tart. A vád szerint rendszeresen találkozott az orosz hírszerzés egy tisztjével azt követően, hogy 2010-ben uniós parlamenti képviselő lett. Emellett azzal is vádolták, hogy fiktív gyakornoki szerződéseket kötött úgy, hogy az Európai Unió támogatását felvette.

Megváltoztatták az elsőfokú ítéletet, a korábban kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztést 2 évre, a próbaidőt pedig 5 évre emelték – írja a Blikk.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. június 24. 14:05
Zázriwetz egyik találmánya.
cutcopy
2021. június 24. 13:16
Nagy karriert futott be a Jobbik James Bondja, lebukott, elitélték, mindeközben radikális pártja libernyák lett..
Vermacska
2021. június 24. 12:56
Biztos megérdemli mindenért is ezt a büntit (melyik politikus nem?), de az az azért nevetséges hogy EU parlamenti képviselőként kémkedett, amikor elvileg MINDEN is nyilvános az EU parlamentben. De ha jól látom akkor ezt nem is kémkedésért kapta - azt nem sikerült bizonyítani, de az újságíróknak persze csak a clickbait számít, a valóságról nem irnak semmit.
Akitlosz
2021. június 24. 12:51
Na akkor meg is van a következő James Bond film sztorija! Van ilyen bűntett, hogy "kémkedés előkészítése"? Fényképezésre is alkalmas mobiltelefont vásárolt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!