Karácsonyt szembesítették nyilatkozatával, majd elnevette magát

2021. június 17. 07:55

A főpolgármester többek között arról beszélt egy török lapnak, hogy van egy zöldprogramja, egyeztet a budapestiekkel a közlekedési beruházásokról, illetve rengeteg parkot újít fel.

2021. június 17. 07:55
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy „angolul” adott interjút Karácsony Gergely egy török lapnak. A politikus nyelvvizsgabotránya miatt figyelt fel a sajtó az interjúra, ám a főpolgármester nyelvtudásbeli hiányosságai mellett az ott tett megállapításai is figyelemre méltóak – írja a Magyar Nemzet. Karácsony igyekezett jelentősen megszépíteni a valóságot a török nézőknek. 

Karácsony állításai

„Én egy zöldprogrammal nyertem meg a választást, és az elmúlt évben számos intézkedésünk volt, ami ezt szolgálta. Számos megörökölt beruházást újraterveztünk, sok ezer fát mentettünk meg, rengeteg parkot újítottunk fel, és elindítottuk a pesti oldal villamoshálózatának a komplex fejlesztését” – fogalmazott az interjúban Karácsony.

Az állítás tényszerűsége erősen megkérdőjelezhető. A pesti villamoshálózat fejlesztése valóban elindult, ám azt nem tudni, hogy mire gondolt a főpolgármester, amikor azt mondta: „rengeteg parkot újítottak fel”. Valójában egyetlen ilyen park sincs, a felújított parkok száma konkrétan nulla – írja a portál. 

A Magyar Nemzet példaként a „Városháza park”-ot hozza, amely Karácsony választási ígérete szerint a budapestieké lesz, ám eddig egy kapavágás sem történt, a másfél hektáros terület kétharmada jelenleg is az önkormányzat hivatali parkolójaként szolgál.

Az interjúban a főpolgármester arról beszélt, hogy „egy más típusú politikai vezetést kezdtünk el kialakítani, ami folyamatosan interakcióban van a polgárokkal, a választókat minden döntésünkről informáljuk és megkérdezzük”. Ennek ellenére számos projekt kapcsán a „diskurzus” fázisában elakadtak a dolgok, így például az előbb említett Városháza park esetében is: valóban kiírtak egy online konzultációt 2020 áprilisában, azóta lényegében nem történt semmi – olvasható a portálon. 

Szembesítés

„Próbálom megőrizni a komolyságomat, ha már ilyen új alapokra helyezzük a barátságunkat, és mégiscsak válaszolok a tendenciózus és rendszeresen hazugságot tartalmazó kérdéseikre.

– így reagált a főpolgármester arra, hogy a Hír Tv riportere szembesítette, az egymásnak ellentmondó állításaival. Ezt követően viszont visszakozott: „Hogyha valaki kimaradt az egyeztetések során, akkor az semmiképpen sem volt szándékos”.

 

Fotó: Trenka Attila

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sterlichter zászlós
2021. június 17. 18:08
Szerintem már el is küldte. Csak véletlenül, megszokásból a Télapónak címezte az Északi sarkra. Eddig máshová levelet még nemigen küldött....
fogas paduc
2021. június 17. 12:28
Kamu Geri környezetvédelme is hiperpasszív.
olajfa1
2021. június 17. 11:49
DE BUDAPESTIEK? mit vártatok egy hazudós fészbukhuszártól akinek még érettségije sincsen... és a diplomamunkája meg a főnöke Gyurcsány Ferenc diplomamunkája mellett van leiktatva! Budfapestiek! NEKTEK NEM VOLT JÓ EGY MAGAS SZINTŰ ÉPÍTÉSZ FŐPOLGÁRMESTER!!! Nektek inkább egy ostona kétbalkezes öntelt fészbukhuszár kellett!!! HÁT MEGKAPTÁTOK! TŰRJETEK!!!
Harangláb
2021. június 17. 11:28
A bekakált óvodás azt állítja, valaki biztos finghatott...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!