A főváros leaszfaltozta Budapest egyik legszebb virágágyását

2021. június 09. 09:34

Az aszfaltkörben állítólag egy kicsinyített körforgalom lesz.

2021. június 09. 09:34
null

„Rendben van, hogy felújítják a Lánchidat, de mit vétett a Clark Ádám téren a körforgalom szép és városképi virágágyása, hogy lebetonozták?” – kérdezte a Telex olvasója. A lap elsőre a következő címet adta az aszfaltozásról szóló cikknek: „Karácsony leaszfaltozta Budapest legszebb virágágyását”. Később módosítottak, és átírták a címet erre: „Leaszfaltozták a Lánchíd előtti csodaszép virágágyást”.

Elvileg visszaépítik

A Telex megírta: mivel a Lánchíd felújítását és a hídfők átépítését a fővárosi önkormányzat és cége, a BKK vezényli, ezért megpróbáltak arrafelé „tapogatózni a választ keresve”. A megfejtést a portál beruházásra rálátó forrása így írta le: az aszfaltkörben egy kicsinyített körforgalom lesz, ahol majd az autók közlekednek a lezárás után.

A BKK szakszerűbb előadásában úgy szól a magyarázat, írja a Telex, hogy a Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki. Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el. Hangsúlyozták: az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június 16-ra tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik, virágágyásostul – írja a Telex.

A kép forrása: Olvasónk

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaconda
2021. június 14. 13:53
Vajon ki beszélte rá erre az újabb faszságra? Arra nem is merek gondolni, hogy Budapest főpolgármestere találna ki ilyet. Szegénynek nagyon rossz tanácsadói vannak. Úgy látszik a mennyiség nem minden. Lehetnének kevesebben, és lehetne köztük néhány épelméjű is. Amúgy szegénynek a figyelmébe ajánlom a saját bölcs szavait: "Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem." Ez a megállapítás most újra aktuális. Át kéne gondolni. Én nem Budapesten élek, úgyhogy azt javaslom, maradjon inkább főpolgármester. Szívassa csak azokat, akik rászavaztak. Megérdemlik.
Csallokoz
2021. június 13. 08:43
Két gondolat jut az eszembe: Pont most kellett ezt tenni, amikor lezárták a Lánc-hídat? De, ha azt veszem, hogy 46 évig egy 10 méteres vöröscsillag éktelenkedett ott, akkor talán nem is bánom. Azonban az az éktelen kör-betonkorlát tényleg rémes lett.
Maraslako121
2021. június 10. 12:22
"körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki.' Ennek mi értelme? Eltűnik a szép virágos rész és szűkebb lesz a körforgalom
Maraslako121
2021. június 10. 12:20
Majd elnevezik gólya leszállónak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!