Karácsony az autópálya-koncesszióról: az új kormány ezt az eljárást törvénytelennek fogja tekinteni

2021. június 28. 16:15

A 2022-es választás után megalakuló új kormány mindenkit a jog erejével von felelősségre, aki ebben a bűnös eljárásban közreműködik – írja a főpolgármester.

2021. június 28. 16:15
null

Amint arról korábban beszámoltunk, koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat. A Kormányzati Tájékoztatási Központ indoklása szerint azért van erre szükség, mert az uniós források a fenntartásra nem lesznek elegendőek.

Erre reagált most Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje: 

„Közösen kell megakadályoznunk az Orbán-kormány eddigi talán legsúlyosabb károkozását,

az Orbán-kormány talán legnagyobb értékű lenyúlási kísérletét: a magyar autópályák eladását.” 

Ahogy Karácsony írja: „Ötezer milliárd forintnyi közpénzt vándoroltatna az Orbán-kormány Rogán Antal irányításával magánzsebekbe, ennek minden magyar adófizető vesztese lenne, elmaradhatnak emiatt az elhanyagolt alsóbb rendű utak fejlesztései és növekedhetnek az autópálya-használat költségei is.” 

A főpolgármester hozzáteszi: a 2022-es választás után megalakuló új kormány ezt az eljárást törvénytelennek tekinti, meg fogja semmisíteni, egyetlen centi autópályát sem ad magánkézbe, egy fillér koncessziós díjat sem fog fizetni, és mindenkit a jog erejével von felelősségre, aki ebben a bűnös eljárásban közreműködik.

Karácsony egy nyilatkozatot is közzétett, amelyhez kéri az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek csatlakozását. A közlemény szerint: 

„A helyzet egyértelmű: a bukására készülő kormánypártok nagy sietve már az autópályák és autóutak üzemeltetését is a strómanjaiknak akarják kiprivatizálni.

Teljesen világos helyzetet kívánunk teremteni: mindannyian illegitimnek tartjuk ezt a pályázatot, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy évvel a választások előtt a kormány minden társadalmi felhatalmazás nélkül két generációra lényegében eladja a magyar gyorsforgalmi utakat.

A koncessziós pályázaton részt venni kívánó minden szereplőnek tudnia kell, hogy bármelyikünk is lesz a miniszterelnök jövőre, Magyarország következő kormánya ezt a pályázatot és az annak nyomán megkötésre kerülő szerződést semmisnek fogja tekinteni, az annak megkötésében állami oldalon közreműködőket a jog teljes erejével felelősségre fogja vonni, egyetlen fillér koncessziós díjat nem fog kifizetni, és vissza fogja venni a magyar gyorsforgalmi utakat.

Készek vagyunk minden eszközt felhasználni annak érdekében, hogy megvédjük és visszaszerezzük a magyar nemzet vagyonát.”

Fotó: Trenka Attila

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 29. 12:59
Ez a felcsúti per előtt, vagy után lesz?
Héja
2021. június 29. 09:33
Ezt nem taníítják a Lauder iskolában?
Steppenwolf
2021. június 28. 22:36
1. Az új kormányhoz nem lesz semmi közöd. 2. Ha a kormány bárkit is jogilag felelősségre von, az már nem demokrácia. A kormányoknak, de még a parlamentnek sincs ilyen jogköre. Ha nem alibizted volna el az egyetemet, nem mondanál ekkora blődségeket és lenne valami lövésed a hatalmi ágak szétválasztásáról. Ez pont akkora faszság Geri, mint amikor azzal hülyíted a nagyérdeműt, hogy EU-s pénzekből fogjátok finanszírozni a szociális juttatásokat. És ennek a marhának még el is hiszem, hogy nem szándékosan hazudik, ő tényleg ennyire hülye, hogy elhiszi, hogy az EU ad majd pénzt jóléti kiadásokra. Édes Istenem, és ennek a jancsibohócnak miniszterelnöki álmai vannak.
briganti
2021. június 28. 21:54
kancsöcsű hergelni a prolikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!