Jámbor András: Az a kérdés, Robin Hoodok leszünk-e

2021. június 05. 17:42

A Mérce korábbi főszerkesztője szerint minden tüntető mosolyoghat, mert „kicselezték a kormányt”.

2021. június 05. 17:42
null

Jámbor András beszédében először is megkérdezte: „védettségtől függetlenül” mindenki megérkezett-e a tüntetésre. Ezek után azt mondta: mindenki mosolyoghat, mert „kicseleztük” a kormányt.

Ha kell, odaláncolják magukat a Fudan leendő helyére

A Mérce volt főszerkesztője szerint a Fudan „elszipkázza a legjobb tanárokat”. Álláspontja szerint a kormánynak az egyetem helyett bérlakásokra, kollégiumi férőhelyekre kellene költenie. Jámbor szerint a Fudan ellen eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze, emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina népszavazást is kezdeményezett az ügyben, és „most tüntetünk is”. Hozzátette: ha kell, odaláncolják magukat a Fudan leendő helyére, hogy így is tiltakozzanak.

Jámbor szerint a magyar kormány politikája nem sikeres, és nem az önállóságra törekszik. 

Az a kérdés, hogy Robin Hoodokként visszaszerezzük-e a pénzünket”

– fogalmazott Jámbor.

Beszédében ezután az előválasztásról beszélt. „Jövő áprilisban győzünk” – fogalmazott.

Nyitókép: Trenka Attila / Mandiner

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. június 06. 09:30
Hangosan kérődzik, nem egy jámbor fajta....
kovsa
2021. június 06. 08:28
Azért remélem, egy egyetem Magyarországra jövetelét nem akarják délpesti belügyként kezelni. Ez egy országos ügy, ha népszavazást akarnak, annak is országosnak kell lennie!
misi53
2021. június 06. 07:30
Az szdsz örök mint a vírus ! És nincs ellenük vakcina ,se kínai se orosz ! És az emberek szeretik az szdsz vírust , nincs mit tenni .
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 06. 07:25
Vajon ki finanszírozta ennek a demonstrációnak a technikai háttterét, kellékeit? Hogy kerültek oda egy marxista független jelölt szervezte tüntetésre zavaros ideológiai (értsd hivatalosan nem posztmarxista) pártok, és mikroentitások?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!