Heisler András: Azt reméltük, hogy Bíró László már múlt idő

2021. június 28. 11:47

A Mazsihisz Bíró László indulása kapcsán határozottan jelzi tiltakozását az antiszemita nézeteket valló politikusok közéletben való részvétele miatt.

2021. június 28. 11:47
null

Mint ismert, ismét Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében. Bíró volt az ellenzéki közös jelöltje a 2020 őszén tartott időközi szerencsi országgyűlési képviselőválasztáson akkor vesztett a vele szemben induló fideszes Koncz Zsófiával szemben.

Bíró László ismételt indulása kapcsán Heisler András közleményben reagált. Ebben a Mazsihisz elnöke emlékeztet: a zsidó szervezet már a tavalyi borsodi időközi választás kapcsán is hangot adott annak, hogy Bíró Lászlót korábbi antiszemita megjegyzései miatt méltatlannak tartják a választók képviseletére.

Meggyőződésünk, hogy a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben csak politikai múltjuk, de jövőjük nem lehet”

– olvasható Heisler András közleményében. 

A jobbikos jelöltről 2020-ban előkerültek régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben a fővárost „Judapestnek”, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

Emlékezetes, Portálunk még augusztusban, Bíró jelölése után megkérdezte a Mazsihiszt, megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását azok után, hogy kiderült, milyen megnyilvánulásai voltak 2018-ban. Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben, ami forrásaink szerint megütközést keltett Orbán Viktor miniszterelnökben is.

 régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben a fővárost , az izraeli turistákat pedig  nevezte. Emlékezetes, Portálunk még augusztusban, Bíró jelölése után megkérdezte a Mazsihiszt, megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását azok után, hogy kiderült, milyen megnyilvánulásai voltak 2018-ban. Heislerék , ami forrásaink szerint megütközést keltett Orbán Viktor miniszterelnökben is.

Nyitókép: Bíró László, YouTube

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. június 28. 23:14
Jó reggelt...
Teréz A Piréz
2021. június 28. 18:27
Ez a hír még nem ért el Brüsszelig, pedig váltott lovakat hajszolnak csatakosra, és a postakocsi is belehúzott.
Mikediver
2021. június 28. 18:06
Beleillik a moslékba ez a náci koca.
makapaka2
2021. június 28. 16:40
Az antiszemita Jobbik szavazatokra is szükségük van. Nem mindegyik szavazójuk tért meg a Spinoza ház után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!