Mégis megvalósulhat az Európai Szuperliga?

2021. június 07. 16:41

A svájci igazságügyi minisztérium szerint nem szankcionálhatja az UEFA az ESL-ben résztvevő klubokat és játékosaikat.

2021. június 07. 16:41
null

Újabb fejezet következik az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) és az Európai Szuperliga (ESL) létrehozását tervező óriásklubok – többek közt a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus – küzdelmében. A svájci igazságügyi minisztérium ugyanis közölte, hogy az UEFA nem alkalmazhat szankciókat a klubok és játékosaik ellen – számolt be a spanyol Marca sportnapilap. 

Az Európai Szuperliga terve áprilisban jelent meg a médiában, és tűnt, hogy a régóta emlegetett terv megvalósulni látszik. Tizenkét európai topcsapat – Manchester United, FC Liverpool, Chelsea FC, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan, Internazionale – megállapodott egy – a nemzetközi szövetségektől (FIFA, UEFA) független – új szuperliga létrehozásában.

A futballszövetségek fenyegetéssel válaszoltak az Európai Szuperliga tervére

A szuperliga létrejötte alapjaiban kérdőjelezné meg a Status Quo-t a világ labdarúgásában, ezért komoly fenyegetést jelent az UEFA-ra és a FIFA-ra nézve. Az európai- és a nemzetközi futballszövetség ezért érthető módon kapásból súlyos fenyegetéssel reagált. Az UEFA közölte: a szuperligához csatlakozó klubokat kizárnák a nemzeti bajnokságokból és a Bajnokok Ligájából.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino pedig azzal fenyegette meg a szuperligához csatlakozó csapatokat, hogy játékosaik nem vehetnek rész a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon. A fenyegetések után az UEFA és a FIFA közös közleményben határolódott el a kezdeményezéstől. Azt írták, hogy nem hajtanak fejet a szuperliga létrejötte előtt és megköszönik azoknak a német és francia csapatoknak, amelyek eddig nem csatlakoztak, hogy azok nem vesznek részt az új szuperbajnokság összehozásában. 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. június 10. 20:12
De ki lesz az a hús-vér zombi aki titeket képvisel? Fogalmam sincs honnan tévedtem erre. Nyilván jegyzik valakik valahol. Free SZfe! Mert különben nem jön meg az utalás!
zakar zoltán béla
2021. június 08. 09:29
Bukjanak bele!
pitypang1125
2021. június 08. 07:26
És vajon kit érdekel a svájci igazságügy minisztérium véleménye?
vip era
2021. június 08. 04:44
Ha esetleg megvalósul,akkor is bukásra van ítélve.Érdeklődés és fizetőképes kereslet hiányában.A szurkolók döntő többsége nem vevő rá. Lásd a bejelentés utáni szurkolói tüntetéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!