A pedofiltörvény módosításai ellen tüntettek a Kossuth téren

2021. június 14. 20:03

„PEDOFIDESZ”, „A szerelem mindenkié”, „ A valóságot nem lehet betiltani”, „Kényszerházasságok helyett szerető családokat”, „Lehet, hogy a fiad is itt van” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel érkezett párezer ember a Kossuth térre tiltakozni a pedofiltörvény ellen. 

2021. június 14. 20:03
null

A tüntetést az Országház elé a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen szervezték. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató rendezvényt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg.

„A kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak. A törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival” – írták a szervezők. 

Szekeres Zsolt jogász a Magyar Helsinki Bizottságtól a saját gyermekkorát mesélte el, amikor megbélyegezték melegként. Szörnyetegnek nevezte a parlamentben ülő kormánypárti képviselőket, akik megszavazzák a javaslatot: „a gyerekeket meg kell védeni, de tőletek kell megvédeni” – mondta az Országházra mutatva. Szerinte gyerekek életét fogja még elviselhetetlenebbé tenné „az undorító gyűlöletkeltés” – áll a Telex beszámolójában. 

Erdős Erik Robin, a Prizma Transznemű Közösség szervezője arról beszélt, hogy „transzidentitású emberként sokan élnek téves adatokkal a személyi okmányaikban, miután a parlament korábban megtiltotta a nem- és névváltoztatás lehetőségét. Senkinek nem kell attól félnie, hogy egy heterót bemelegít, ha szakszerűen hall ezekről a kérdésekről” – számolt be a Telex.

Székely Kriszta színházrendező gyerekkorában a Dallasban hallotta először a homoszexuális szót, amikor Lucy egyik udvarlója coming outolt a fiatal Ewing-lánynak és akkor tudta meg, hogy „van szó arra, amit ő is érez”.

Pál Márton, a Szivárványcsaládokért Alapítvány tagja megskandáltatta a közönséget, hogy „a család az család”. Szerinte a javaslat azért veszélyes, „mert bántani és zaklatni fogják a szivárványcsaládokban élőket, mint például a kisfiát. Hagyják békén a gyerekeinket!” – üzent a kormánynak. Szerinte a javaslat „értelmezhetetlen, mert vajon az a homoszexualitás megjelenítése, ha a kisfia látja otthon a családját. Ráadásul szerinte a javaslat azért gonosz, mert betiltja azokat a könyveket, amely sok szivárványcsaládnak jelentett katartikus élményt” – áll a Telex beszámolójában. A szervezők a rendezvény végén bejelentették, hogy ha elfogadják a javaslatot, akkor Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak, hogy ne írja alá.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 432 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 15. 18:46
Tökmindegy, milyen kontextusban beszélnek róla, az a lényeg, hogy ez frankón lehetetlenné teszi a barátkozást, mivel az egyneműek közötti kapcsolat, és ha orron-szájon át a buzitéma folyik, akkor óhatatlanul mindenki a buzulással köti össze két egynemű személy szimpátiáját, és a biztonság kedvéért nem fogják tartani az emberek (fiatalok) egymással a kapcsolatot, és a biztonság kedvéért inkább belemennek olyan heteroszexuális kapcsolatokba, amik nem a bizalmon és szereteten alapulnak, csak azért, hogy semmiképp se legyenek buzik. Sokkal mélyebben roncsol ennek a bedobása a köztudatba, és NAPI SZINTEN VALÓ ISMÉTELGETÉSE A MANDINEREN IS, mintsem azt gondolnánk.
zakar zoltán béla
2021. június 15. 10:30
FidelCastraltataClinton BidenMajdanHilton-Lewinsky Szivarnyik Boobie
kaltran
2021. június 15. 09:51
Tessék mondani, a fotó egy horrorfilmből való?
Vakfolt
2021. június 15. 08:13
Azt hitték, hogy most fogást találtak a kormányon. De a gyermekmegrontókért senki sem áll ki.. max a buzik? Még a végén kiderül, hogy azért mert m,ind a kettő ebenguba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!